Jakub Robenek. Foto: Ladislav Káňa Jakub Robenek. Foto: Ladislav Káňa
26. 11. 2015 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Šok v FBC: Trenér vyhodil střelce Robenka. Už nedostane žádnou šanci, říká

 



Když se před sezonou dával dohromady tým ostravského FBC, byly to nejdřív velké trable. Po odchodech klíčových hráčů to vypadalo dost bledě. Jenže už na Czech Open se ukázalo, že to tak zlé být nemusí. I díky tomu, že tým našel nové lídry. Jakub Robenek zářil a stal se i nejlepším hráčem turnaje. Pohoda ale vydržela jen tři měsíce. Nyní ho trenér Martin Smeták vyhodil z týmu.

Jsou to paradoxy. Ostrava se zbavila druhého nejlepšího střelce a člena elitní formace. Desetigólový střelec si zřejmě na nějaký čas zase dá od florbalu v nejvyšší lize pauzu. Už před zápasem se Spartou se na tribunách šuškalo o tom, že si Robenek nevhodně pustil „hubu na špacír“.

I proto chyběl v nedělním utkání. FBC vyhrálo nad Spartou velmi přesvědčivě 9:4, absenci Robenka pak vysvětlila tisková zpráva, která trochu šokovala.

Jeden z hlavních tahounů se měl provinit proti morálnímu a etickému chodu mužského týmu. „Moje chyba, ale nechci to víc rozebírat,“ říká útočník, který stihl v 10 zápasech nastřílet 10 gólů a na další čtyři nahrál. Komentovat svůj prohřešek nechtěl. Zřejmě i proto, že v klubu trénuje tým žen. „Dost si to vyčítám. Bohužel to vzít zpátky nejde,“ sypal si popel na hlavu.

Podle zákulisních zpráv měl Robenek kritizovat práci trenérského vedení A týmu na uzavřeném klubovém fóru. Forma příspěvku ale prý byla za hranou.

Martin Smeták. Foto: Martin Flousek

Martin Smeták. Foto: Martin Flousek

„Už toho bylo hodně. V minulosti už dvakrát v týmu podobně končil. Pro mě je to kluk bez charakteru,“ sdělil serveru florbal.cz trenér Martin Smeták.

Ostravské FBC tak pod Smetákovým vedením bude hrát už bez Robenka. „Šanci už žádnou nedostane,“ konstatoval trenér. První formace po Robenkově konci má nyní v FBC složení Pastor – Vojtíšek – Šimíček. Ostravu čeká v nejbližších dnech velmi zajímavý program. Už ve čtvrtek může v Šumperku stvrdit svůj postup do čtvrtfinále Poháru, v sobotu hraje televizní derby s Vítkovicemi.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Zakulisni info napsal:

    Tohle prekvapi malokoho. Robenek je jeste „pozustatek“ velmi nepratelske generace FBC kolem rocniku 89 a 90. Kluci dostali sanci pri vytvareni noveho juniorskeho tymu o par let driv nez bylo tehdy zvykem a jejich ego narostlo mnohonasobne. Trener K. si tuto particku jeste dokazal krotit, nicmene oni sami v tymu nevystali nikoho noveho, kdo se jim „nelibil“ nebo nesdilel stejny „pristup“. V dobach pusobeni teto generace nebyl v FBC nikdy dobry kolektiv a to casto vedlo k odchodu nebo prestupu jinych nadejnych hracu. Ambice i vykonnost meli na titul, ale ten diky svemu (ne)pristupu neziskali ani v juniorech ani pozdeji v muzich FBC. Cest Vojtiskovi, ktery je sice ze stejne generace, ale jeho pristup patril k tem lepsim..

    • ukrivdenec napsal:

      Ktery svetovy talent, prosim te, v te dobe nedostal sanci se prosadit, kdyz uz kritizujes cely tehdejsi tym a vyzdvihujes kluka s daleko zavaznejsimi „problemy“?

  • beruška29 napsal:

    9:4 to byl asi jiný zápas 😀 A FBC je postupující už dávno ne?

  • Martin napsal:

    Robenek je namachrovaný parchant – konečně mu někdo sestřihl hřebínek

  • Standa napsal:

    Že by klasický scénář?

    Robenek si neuvědomil, že jeho role v týmu není trenér ale hráč a že současný trenér o jeho „intervenci“ nestojí. Tuto skutečnost neunesl a posilněn pocitem vlastní důležitosti (hráč + trenér mládeže a žen) to napálil do trenéra/ů hezky od boku.

    a nyní zřejmě pomůže MVIL Ostrava v bojích o záchranu 1.ligy.

Napsat komentář

*