Otrokovice slaví! Foto: Facebook Panthers Otrokovice Otrokovice slaví! Foto: Facebook Panthers Otrokovice
29. 11. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Čtyři Sovjákovy góly posunuly Otrokovice na sedmé místo

 



Dlouho se otrokovičtí Panthers trápili, nakonec však vezou z Litvínova všechny body za vítězství 7:5. Velký podíl na něm má Tomáš Sovják, jenž vstřelil čtyři branky hostů. Výhra katapultovala Otrokovice na sedmou příčku, naopak Litvínov zůstává i nadále na posledním místě tabulky.

Bivoj měl skvělý vstup do utkání. Na konci čtvrté minuty se prosadil hrající kouč Hulič a o 71 vteřin později navýšil vedení domácích Plomer. Litvínovští pak přežili oslabení, ale ještě do přestávky přeci jen inkasovali. Svůj střelecký koncert započal Sovják.

Otrokovičtí zvýšili obrátky, ale ke střeleckým pokusům se dostávali ztěžka. Slovo si tak znovu musel vzít Tomáš Sovják a ve 33. minuty zařídil srovnání. Stejnému hráči vyšel skvěle také vstup do třetí části. Už po deseti vteřinách poslední dvacetiminutovky zkompletoval hattrick a poprvé poslal hostující celek do vedení.

Třetí třetina se záhy změnila v přestřelku. Do té doby to byla spíše vyčkávaná. Oba týmy si byly vědomy toho, že jde v tomto utkání o hodně. Za Litvínov srovnal Hocelík, ale bylo to naposledy, kdy se domácím dařilo držet s hosty krok.

Panthers pak totiž díky dvěma slepeným gólům odskočili. Ten první obstaral Pavel Jurčík. Ano, je to ten Pavel Jurčík, který ještě v minulé sezoně odchytal za Otrokovice pár zápasů. Teď to ale zkouší v poli a po trefě v poháru se premiérově prosadil i v nejvyšší soutěži.

I když se následně bivojové ještě snažili dvougólovou ztrátu dohnat, už se jim to ve zbytku utkání nepodařilo. Hosté na obě dvě branky Litvínova dokázali odpovědět dalšími trefami. Otrokovice tak zvítězily v Litvínově 7:5.

Nedělní zápas 12. kola Tipsport superligy:

SK Bivoj Litvínov – Panthers Otrokovice 5:7 (2:1, 0:1, 3:5)
Branky: 4. Hulič (Hertl), 6. Plomer (Hocelík), 48. Hocelík (Plomer), 52. Skuhrovec (TS), 53. Hocelík (Hulič) – 12. Sovják, 33. Sovják (Jurčík), 41. Sovják, 50. Jurčík (Mi. Nagy), 52. Uhrinovský (Vaněk), 53. Sovják (Kostka), 58. Uhrinovský (Vaněk). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 2:1. Bez využití.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*