31. 5. 2011 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Chodov ztratil opory včetně kapitánky Zamrazilové, čeká naopak na Vojáčkovou

 



Chodov zažívá hektické léto. Pátý tým loňské sezony přišel o čtyři zkušené hráčky a teď za ně hledá náhrady. Jednou z nich by měla být reprezentační útočnice Jana Vojáčková, která překvapivě opustila vicemistra z Bohemians a v kariéře chce pokračovat na Chodově.
Ten se vyrovnává se ztrátou kapitánky Anny Zamrazilové, která se rozhodla uzavřít kariéru stejně jako Berenika Prádlerová, jež už florbal časově nezvládala společně s právnickou praxí. Další dva odchody se řeší. „Dolaďujeme s Herbadentem přestup Magdaleny Cepek Žižkové, o Hanu Blažkovou má zase zájem Děkanka,“ podotkl ke změnám kouč Ondřej Neuman.

Klub by měl natrvalo získat i Dominiku Steinbachovou a Janu Lackovou, které dosud na Chodově hostovaly z Herbadentu. Ale největší posila se rýsuje v podobě Vojáčkové.

Čekalo se, že po návratu Elišky Křížové do Bohemians s ní útočnice vytvoří v ofenzivě zelenobílých sehraný tandem. Jenže Vojáčková se rozhodla jinak. Aklimatizací potřebnou na nové prostředí i herní systém si ovšem možná zkomplikovala cestu na mistrovství světa.

Jednání o přesunu ale mohou být ještě dlouhá. Bohemians se nechtějí služeb své opory jen tak vzdát. „Trénuje s námi, její stanovisko je jasné. My se teď musíme domluvit s Bohemians,“ líčí Neuman. Případ v nejkrajnější variantě může skončit u arbitráže. „Nechceme mít s kluby sváry. Snad se dohodneme na podmínkách, které budou vyhovovat oběma stranám,“ dodává Neuman s tím, že by do dvou týdnů chtěl mít jasno.

Podobně komplikované je jednání o příchodu slovenské reprezentantky Romany Janegové. Tu zase v odchodu brzdí škola, neboť už ji příští rok podle slovenského systému školství čeká první půlka maturit.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    tolik přesunů to zase neni, předpokládám že to ještě není vše, to by mě Ondřej překvapil 🙂

  • Honza napsal:

    Není nad koncepční práci pana Neumanna, to máme 4 odchody z žen, další 4 z juniorek. Zřejmě mnohým začíná docházet, že metody a způsoby pana Neumanna nejsou to pravé ořechové. Nejhorší ale je, že ten člověk sedí ve všech možných komisí ČFBU, pak ten český florbal vypadá, jak vypadá.
    Snad se mu aspoň ujmou ty plošné náborové akce po všech klubech v republice 😀

  • Poděkování Holupovi napsal:

    Děkujeme Aničce Vitáskové/ Zamrazilové za její sportovní působení.

  • K napsal:

    Jak mám chápat větu: Čímž si dost možná zavřela cestu na mistrovství světa…. To jako, že nehraje v jednom ze dvou-tří prvních klubech??? To jako, že nerozhoduje jak hraje ale kde hraje???….co dodat…Pokud to chápu špatně, tak se omlouvám a prosím o vysvětlení.

    • Diťous napsal:

      Taky jsem se nad tou větou pozastavila, protože Janica dlouhodobě předvádí dobré výkony a nemyslím si, že s odchodem do Chodova by se to mělo změnit. Ta věta je použitá dost nešťastně (pokud teda autor neví něco „víc“, což posléze nesděluje). Ale pořád, je to „dost možná“; dost možná si tady někdo vymýšlí, dost možná někdo usuzuje špatně. Uvidíme v listopadu, až se zveřejní soupiska na MS;-)

  • Pan Liška napsal:

    A kam zmizel ten původní důvod ?? Že Janica jde do Chodova protože to má pět minut od baráku :DD

    Nezlobte se ale zensky.florbal.cz míří do společností deníků super, spy apod 😀

Napsat komentář

*