Alice Pavlíková převzala trenérský stolec a vyjela na zteč play off. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
1. 2. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians vyhráli divoký zápas s Ostravou, Olomouc se přihlásila o play off

 



Nejvyšší ženská soutěž odehrála své osmnácté kolo. Zápasem kola se podle očekávání stal duel v ostravské ČPP Aréně, ze které si nakonec všechny body odvezly hráčky Bohemians. Na čtvrtém místě tak odskočily ELITE, které doma podlehlo Vítkovicím. Jak ve své pozvánce predikovala Zuzana Šponiarová, tak se také stalo: Olomouc na domácí půdě přetlačila Liberec a přihlásila se do boje o play off.

V Olomouci skončilo utkání domácí výhrou 6:5, přičemž oba týmy se vzorně střídaly ve střílení branek, žádný nedal dvě v řadě. Nakonec se ale mohly radovat svěřenkyně hrající trenérky Alice Pavlíkové, především pak díky hattricku Jany Janošové. „Rozhodly individuální chyby, především naší obrany, zápas se ale divákům musel líbit,“ smutnil asistent Lenky Bartošové Petr Horáček.

Důvod k radosti měl naopak i podruhé nový trenérský trojlístek Bohemians. Byť to tak dlouho nevypadalo, klokanky si z Ostravy vezou tři body za výhru 10:8. Přitom ještě ve 36. minutě prohrávaly 3:6, domácím ale nakonec k ničemu nebylo jak pět asistencí čerstvé reprezentantky Markéty Režnarové, tak čtyři branky Nely Kapcové. „Věděli jsme, že domácí budou hrát aktivně, tvrdě a hodně střílet. Po první třetině jsme si řekli důležité věci z hlediska systému hry,“ prozradil Jan Kratochvíl.

Bohemians získali rovněž v boji o čtvrtou pozici s ELITE, které podlehlo Vítkovicím 3:5. Rytířky poslala do vedení v první třetině dvěma zásahy Michaela Šponiarová, nakonec se ale ELITE vzchopilo a svou kůži nedalo zadarmo. „Jsme rádi za vítězství proti aktivně a dobře hrajícímu soupeři. Musíme přiznat, že nás dnes trápila hra na vlastní polovině,“ kritizoval Jiří Velecký.

Pořádná přetahovaná byla k vidění v Jičíně. Na palubovku tamního Sportovního areálu zavítaly Židenice a po padesáti minutách florbalu bylo k vidění spíše fotbalové skóre 0:1, kterého Brňanky docílily trefou Svobodové. Za tři body mohou děkovat skvělé Příleské, která vychytala nulu, a dvěma brankám v závěru. „Možná to bylo o něco složitější utkání než jsme čekaly, ale o to je výhra cennější,“ pochvalovala si Petra Prouzová.

Roli velkých favoritů bez problémů zvládly celky z Prahy 11. Chodov porazil Vinohrady 7:0 a třemi body se blýskla Magdaléna Plášková. „Dle předpokladů byl dnešní zápas o naší vůli a motivaci,“ uvedla trenérka Chodova Michaela Marešová.

Herbadent zase na domácí palubovce porazil Tatran 9:4, byť nastoupil bez Lucii Košturiakové. Za zmínku stojí výkon brankářky Tatranu Sofie Chlanové, která přes devět inkasovaných branek stihla zneškodnit dalších 44 pokusů Herbadentu. „V dnešním utkání jsme chtěli hrát jednoduše, soustředěně, vyvarovat se zbytečných gólů a zahrát pro diváky,“ uvedl Tomáš Kodiš s tím, že se to Herbadentu příliš nepovedlo.

Výsledky 18. kola Extraligy žen:

VINOHRADY – CHODOV 0:7
JIČÍN – ŽIDENICE 0:3
OLOMOUC – LIBEREC 6:5
OSTRAVA – BOHEMIANS 8:10
ELITE – VÍTKOVICE 3:5
HERBADENT – TATRAN 9:4


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*