Florbalistky Chodova mohou být s víkendovými výsledky spokojeny. Foto: Facebook Florbal Chodov Florbalistky Chodova, stejně jako ty vítkovické, mají tři superfinálové mečboly Foto: Facebook Florbal Chodov
2. 4. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Celky Chodova a Vítkovic vyhrály potřetí, mečboly si vystřílely v závěrech druhých třetin

 



Poslední roky přinesly vždy alespoň jednu semifinálovou sérii, která neskončila v základním počtu čtyř utkání. Letos tomu ale tak být nemusí, Vítkovice s Chodovem totiž dnes porazili Bohemians a Herbadent potřetí, což jim zaručuje superfinálové mečboly v nejkratším možném čase. Oba celky o svých vítězstvích rozhodly slepenými brankami v závěrech druhých třetin.

Na Jižním Městě si oba celky jen prohodily lavičky a mohlo se jít na třetí semifinálové dějství. Chodov do něj vstoupil lépe, 32 sekund potřebovala na úvodní branku Paulovičová, ve třinácté minutě zvýšila vedení Klímová.

Herbadent se do hry vrátil před polovinou základní hrací doby, kdy vyloučení Syslové potrestala Košturiaková. V závěru druhé části ale Chodov odskočil do rozhodujícího vedení: po dvou přesných nahrávkách Vrátné vedl 4:1.

Ve třetí části totiž sice nejprve snížila v posledních týdnech produktivní Čapková, Chodov ale bleskově zareagoval brankou Klímové a v přesilové hře pak stanovila konečné skóre 6:2 pro Chodov Vojáčková.

Tomáš Kodiš z Herbadentu přesto hledal pozitiva. „Přes týden jsme se snažili některé drobnosti vylepšit na vyšší level, v tom jsme byli celkem úspěšní,“ hodnotil. „Připravovali jsme se na to, že dnes bude soupeř chtít zkusit trochu něco jiného. Jsem ráda, že i s tím jsme se vyrovnali,“ byla cítit spokojenost také od Michaely Marešové.

Vítkovice se s Bohemians opět poměrně dlouho trápily a vůbec nebylo zřejmé, jak utkání dopadne. V sedmé minutě sice otevřela skóre Šupáková, jenže Bohemians nastoupili opět aktivně, navíc podpořeni Kreisingerovou a v sedmnácté minutě vyrovnala Šmídová – mimochodem, stejně jako Šupáková je odchovankyní Uherského Brodu.

Ostravanky utkání zvrátily na svou stranu v posledních sedmi minutách druhé třetiny, kdy se trefily Niemcová, Ferenčíková a sestry Šponiarovy. To bylo na Kreisingerovou dost a na posledních dvacet minut tak dostala poprvé příležitost ruská brankářka Veselova. Vzhledem k tomu, že v protější kleci klečela Lotyška Visnevska, tak se jednalo o historicky vůbec první extraligové minuty, kdy proti sobě stály dvě zahraniční brankářky, kdy ani jedna nebyla ze Slovenska.

Na začátku třetí části dostala Bohemka alespoň teoretickou možnost vrátit se do utkání, ale potrestání Kieckové nevyužila. Naopak, Kiecková společně s Niemcovou stanovily na začátku poslední desetiminutovky konečné skóre na 7:1 pro Vítkovice.

Trenér Bohemians Michal Vojáček, který bojuje mimochodem také o to, aby v Superfinále vyzval svou sestru Janu, přiznal, že na Vítkovice dnes zelenobílí neměli. „Vítkovice dnes zapnuly na vyšší rychlostní stupeň, kterému se nám sice pozornou obranou dařilo dlouho vzdorovat, nicméně chybami při obraně standardních situací a ztrátou koncentrace jsme posadili Vítkovice na koně,“ řekl. Trenér Vítkovic svůj tým logicky chválil. „Dneska jsme výhru postavili na velmi dobře zvládnuté defenzivě,“ uvedl Jiří Velecký.

Výsledky semifinále extraligy žen:

HERBADENT – CHODOV 2:6
BOHEMIANS – VÍTKOVICE 1:7


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*