Filip Heczko. Foto: Štěpán Černý Filip Heczko. Foto: Štěpán Černý
13. 7. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Volal mi big boss, říká Heczko. Vrací se do superligy a mění dres!

 



Po roce pauzy se Filip Heczko vrací na scénu! Urostlý zadák, který s Vítkovicemi slavil dva mistrovské tituly a jehož fotografie z dílny Štěpána Černého se staly jedním ze symbolů triumfu týmu z Dubiny, odchází do konkurenčního FBC Ostrava!

Heczko uplynulou sezonu vynechal kvůli zdravotním problémům, absolvoval dvě operace a na třetí se už chystal. Nakonec ale pod nůž nešel „Bohužel jsem měl nucenou pauzu, ale dva zákroky dopadly dobře. Měl jsem podstoupit ještě operaci ramene a přetržené vazy klíční kosti, ale doktor ji zamítl, protože kost zůstala na správném místě a nijak mě neomezuje. Rameno jsem otestoval dostatečně a jsem připraven na zajímavé osobní souboje,“ vysvětlil Heczko na klubovém facebooku.

Nešťastné zranění si přivodil v předloňském play-off proti Chodovu ještě v dresu Vítkovic. Ten už ale neoblékne a, protože mu na Dubině skončila smlouva, odchází do FBC jako volný hráč. „Asi před dvěma týdny mi volal big boss Rolf Franke a oslovil mě s nabídkou hrát za FBC. Nabídka byla zajímavá, tak jsem se během dvou dnů rozhodl. Nic víc, nic míň,“ říká Filip Heczko.

V týmu FBC by měl díky své zajímavé kariéře patřit k lídrům. „Tým je mladý a doufám, že je plný chuti hrát pohledný florbal, který nás bude bavit. Výsledky se dostaví,“ věří nová posila FBC Ostrava.

Na opačné trase Ostrava – Vítkovice se jedná o přestupu jiného zadáka, směrem na Dubinu by měl přijít tahoun slovenské reprezentace Václav Komačka. Jasno by mělo být do pátku.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*