Hráči střešovického Tatranu se soustředí před zápasem na Champy Cupu. Foto: Tatran Střešovice Hráči střešovického Tatranu se soustředí před zápasem na Champy Cupu. Foto: Tatran Střešovice
2. 9. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Tatran si ze Švýcarska odvezl zkušenosti a titul nejlepšího střelce

 



Již počtrnácté vyrazil střešovický Tatran na švýcarskou misi v podobě třídenního turnaje Champy Cup. Ve skupině se pražský celek střetl s pozdějším vítězem letošního ročníku Alligator Malans a obhájcem švýcarského titulu GC Zürich. Na bohatě obsazeném turnaji nechyběl ani švédský gigant IBK Dalen, jehož barvy hájí reprezentant Patrik Suchánek.

V úvodním utkání turnaje se Tatran utkal s domácími Alligator Malans. Kromě výborného výkonu Michala Rebra v tatranské brance však hráči v netradičně černých dresech příliš nenabídli a švýcarskému soupeři podlehli 2:6.

V sobotu byl na řadě další zvučný soupeř – vítěz letošního superfinále švýcarské nejvyšší soutěže – Grashopper Club Zürich. Po dobrém úvodu, ve kterém se dostal Tatran do rychlého vedení a jen branková konstrukce byla proti jeho znásobení, však následovala doslova ledová sprcha v podobě čtyř branek v rozmezí pouhých devíti minut.

Na 2:4 pak snižoval po pohledné akci Řehoř, nicméně po dalším výpadku a čtyřech rychlých brankách již soupeř utkání převzal pod svou kontrolu. Po dvou prohrách tak bylo jasné, že se Střešovice v nedělním boji poperou o konečné páté místo.

Výsledky ve skupině B přiřkly střešovickým fyzicky velice nepříjemného a houževnatého soupeře Unihockey Chur. Již od začátku utkání však bylo evidentní, že nastoupil jiný Tatran než v předchozích dvou duelech. Jistá rozehrávka a mnohonásobně vyšší důraz v osobních soubojích vedl ke stavu 4:1 po první třetině.

Druhá i třetí třetina se odehrávala v podobném duchu. Tatran kontroloval hru a pohlednými akcemi se dostával na útočnou polovinu soupeře, kterému dělal problémy nezadržitelný Marek Beneš, jenž dokázal v tomto utkání nasbírat úctyhodných pět kanadských bodů za čtyři branky a jednu asistenci.

Právě tento bodový zápis katapultoval Marka Beneše na čelní příčku kanadského bodování turnaje, na které setrval i po dvou medailových utkáních s bilancí osmi kanadských bodů (6+2) ze tří zápasů.

Turnaj ze střešovického pohledu zhodnotil hlavní trenér Luděk Beneš: „Myslím si, že po poměrně slušně zvládnutém Czech Open jsme v prvních dvou zápasech trochu vystřízlivěli, protože jsme zjistili, kde se v utkání třikrát 20 minut čistého času nachází ta opravdová špička,“ řekl na úvod.

„I přesto, že nebylo lehké hráče namotivovat do třetího utkání, jsme podali relativně dobrý výkon, zadařilo se nám střelecky a zápas jsme měli pod kontrolou. Výhra 8:3 byla určitě zasloužená, ale doufám, že nepovede k přílišnému uspokojení, ale bude spíše impulsem do další práce. Oba prohrané zápasy by měly být pro hráče jakýmsi mementem a věřím, že nám ukázaly, že je ještě hodně na čem pracovat!“ dodal kouč Střešovic.

  • Střídačka střešovického Tatranu. Foto: Tatran Střešovice
  • Takto se proti Malans snažil Jan Řehoř. Foto: Tatran Střešovice
  • Radost Pražanů po vstřelené brance. Foto: Tatran Střešovice

Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Fandík napsal:

    Jen info že za vítězný Alligator Malans nastupuje ty jeden reprezentant 😀 😀 😀 😀

Napsat komentář

*