27. 8. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Grünenmatt už neměl smysl, říká Vladař. Nový domov našel v Churu!

 



Další rok v Grünenmattu už být nechtěl. A tak sám začal hledat nové angažmá. Martin Vladař bude hrát novou sezonu za Chur Unihockey. Exvítkovický zadák si změnu prostředí pochvaluje. A nejen z florbalové stránky.

Vedle české extraligy už vyzkoušel i finskou Salibandyliigu v Espoo a poslední dva roky hrál za tým, který býval malou českou kolonií. V Grünenmattu nebylo těžké zakotvit, vliv českých osobností za poslední léta ale pomalu vyprchal a v současnosti zůstal v UHCG už jen Dan Šebek.

Martin Vladař ale věděl, že třetí rok na jednom místě je zbytečný. „On už ten druhý rok v Grünenmattu už byl asi navíc. Neposunuli jsme se ani životně, ani florbalově. Tu poslední sezónku jsme tam byli vesměs proto, že jsme tam s Šebou a Finama byli fajn parta,“ vysvětluje. Odchod pak ještě umocnily další aspekty.

„Kraj Emmental je opravdu venkov v pravém slova smyslu. Taky trochu roli hrálo vedení klubu, které mě zklamalo svým přístupem,“ říká Martin Vladař. Možná se mohl vrátit domů, nakonec se ale je přestěhoval o 200 kilometrů na východ.

Martin Vladař

Martin Vladař

„Já jsem to nějak nehrotil, nešlo mi o to zůstat ve Švýcarsku, ale být někde, kde to bude mít smysl,“ říká. A tak začal vyjednávat v Zugu, kde hraje Martin Koutný a od nové sezony Johan von der Pahlen. „Tam je asi nejreálnější najít práci pro cizince. Také jsem uvažoval o Davosu, kvůli lyžování, jenže pak jsem se náhodou dostal do jednání s Churem a nebyl co řešit. Je to špičkový mančaft s perfektním zázemím a až se všichni uzdraví, tak i nabitým kádrem. Navíc v krásném městě uprostřed hor. Je to dobré pro mě i pro přítelkyni,“ vypráví Martin Vladař.

Hledání nové životní štace prostě dopadlo dobře a český bek si Chur zatím nemůže vynachválit. Tým nyní vede trenér Thomas Berger, který se podepsal pod dlouholetou vládu Wileru. „Jsem rád, že to nakonec dopadlo tak, že si na sterá kolena ještě velmi profesionálně zatrénuju a zahraju atraktivní florbal se skvělýma spoluhráčema,“ těší se český krajánek.

Fabio Good a Martin Vladař

Fabio Good a Martin Vladař

On sám je v tradičním florbalovém městě už třetím Čechem. Doby, kdy zde hrávali Jiří Jandáček nebo Miroslav Hanzlík však už jsou dávno pryč. „Ale Míru si tu kluci ještě pamatují, tak mám pozdravovat,“ usmívá se Martin Vladař.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*