Sparta vyhrála páté utkání a zadělala na drama! (Foto: Štěpán Černý) Sparta vyhrála páté utkání a zadělala na drama! Foto: Štěpán Černý
15. 12. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov zdolal Spartu. Dóža i Časar byli u čtyř gólů

 



Chodov v předehrávce 13. kola porazil na domácí půdě Spartu 7:4 a na vedoucí Boleslav, která má ovšem zápas k dobru, ztrácí dva body. Tři góly a jednu asistenci v utkání zaznamenali lídři obou týmů – Patrik Dóža z Chodova i Luka Časar ze Sparty.

Tipsport Superligu po reprezentační přestávce rozjely už v úterý Vítkovice s Libercem. Tentokráte bylo na programu pražské derby mezi Chodovem a Spartou, tedy repríza čtvrtfinále posledního play off.

Celek z Jižního Města měl bleskový vstup do zápasu. V první minutě otevřel gólový účet reprezentant Patrik Dóža. Sparta sice srovnala, ale vedení domácím zajistil ještě před přestávkou Marek Vávra.

Chodovští ve druhé části odskočili už do třígólového vedení, přesto Sparta v závěrečném dějství utkání zdramatizovala. Pět minut před koncem snížil na rozdíl jednoho gólu Krejča.

Svěřenci Davida Podhráského pak díky druhému gólu Marka Vávry šli znovu do dvoubrankového vedení, ale sparťané se nevzdávali. Luka Časar 45 vteřin před koncem dostal svůj tým na dostřel.

Závěr zápasu vyšperkoval Patrik Dóža. V rozmezí 20 vteřin poslal dvakrát míček do opuštěné sparťanské branky, zkompletoval hattrick a potvrdil vítězství Chodova.

„Bylo to trošku trápení, ale to se dalo po dlouhé pauze očekávat. Místy nám to Sparta dělala těžké, místy jsme si to ztěžovali sami,“ hodnotil utkání kouč domácího celku David Podhráský. Chodov čeká v sobotu v Liberci poslední zápas v tomto kalendářním roce.

Jeho protějšek Jaroslav Berka byl pochopitelně nespokojen. „V utkání jsme udělali několik hodně laciných chyb, bohužel to domácí tým trestal. Když už jsme se nadřeli a soupeře dotáhli, tak se opět opakoval stejný scénář,“ řekl po zápase. Sparta v neděli vyzve na domácí půdě Vítkovice.

Předehrávka 13. kola superligy:

Florbal Chodov – Sparta Praha 7:4 (2:1, 2:1, 3:2)
Branky: 1. Dóža (Procházka), 16. M. Vávra, 21. Pražák, 22. Vošta (Plíhal), 59. M. Vávra (Dóža), 60. Dóža, 60. Dóža – 5. Časar (Bína), 38. Časar (Vrána), 55. Krejča (Časar), 60. Časar (Vrána). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 0:2 Využití: 1:0. Diváci: 210.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*