Dominik Eichner. Foto: Ladislav Káňa Dominik Eichner. Foto: Ladislav Káňa
16. 12. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Eichner v Otrokovicích nedohrál, Tatran Řehoře uhlídal a parádní návštěva v Pardubicích

 



Florbalisté Střešovic si v pátečním šlágru poradili se stále ambicióznějším Kladnem poměrem 9:6. Otrokovice doma porazily Ostravu 8:5, v poslední minutě ale utrpěl zranění kanonýr hostů Dominik Eichner. Pardubice před více než 600 diváky podlehly Mladé Boleslavi 3:8. Týmy na 7. a 9. místě tak po neúplném kole dělí už 7 bodů!

Otrokovicím vyšla v souboji o pátou příčku hlavně první polovina zápasu, po které vedly už 4:0. Ostrava ale nesložila zbraně a na přelomu druhé a třetí třetiny zmáčkla domácí tým a snížila na rozdíl jedné branky. Nadějný stav 5:4 však hosté drželi jen 28 sekund, pak se Panterům opět podařilo odskočit a vypracovat si znovu pohodlný náskok.

Ondřej Čevela vs. Dominik Eichner. Zdroj: tvcom

Ondřej Čevela vs. Dominik Eichner. Zdroj: tvcom

Hosté zkusili v závěru utkání power play, která ale ke gólu nevedla. A tak daleko více vzruchu nastalo po Čevelově zákroku na hostujícího Eichnera. Domácí bek loktem do zad poslal jednoho z nejlepších střelců superligy za mantinel a pro útočníka FBC zápas skončil.

Strkanice v Otrokovicích a červená karta pro Matěje Smetáka. Zdroj: tvcom

Strkanice v Otrokovicích a červená karta pro Matěje Smetáka. Zdroj: tvcom

Sudí Čevelův zákrok nepotrestali, v následné vřavě ale rozdali 19 trestných minut a červenou kartu pro ostravského Matěje Smetáka. Díky vítězství 8:5 si Otrokovice upevnily pozici mezi playoffovou osmičkou a po 13. kole jsou páté.

OTROKOVICE – OSTRAVA 8:5

Tatran nastoupil do zápasu už bez Jana Řehoře, kterého poslal na hostování právě do Kladna. Ve fotbale by se to asi těžko stalo, ale florbalové kluby si naschvály se zablokováním startu hráčů nedělají. Ale i když Kanonýři poslali novou posilu proti bývalým spoluhráčům, domácím nestačili.

Střešovice měly fantastický vstup do zápasu a brzy vedly 4:0. Kladno se pak sice snažilo ztrátu dohnat, ale dobře připravení domácí odskočili až do šestibrankového náskoku. Až za stavu 9:3 se Kanonýrům podařilo alespoň kosmeticky upravit skóre. Jan Řehoř odehrál první zápas v novém dresu na pozici centra a zapsal si jednu asistenci. Premiérový start a zároveň vítězný zápas v superlize si zapsal gólman Tatranu Tomáš Fibiger.

KLADNO PORÁŽÍME 9:6 A VRACÍME SE NA TŘETÍ MÍSTO!KLADNO PORÁŽÍME 9:6 A VRACÍME SE NA TŘETÍ MÍSTO!

Dnešní nadační utkání zhodnotil po své životní superligové premiéře ozdobené oceněním „hráč utkání“ Tomáš Fibiger!

#TATKLA #zažijtatran #vozmeni

Zveřejnil(a) Tatran Střešovice dne 16. prosinec 2016

TATRAN – KLADNO 9:6

V Pardubicích přišla na florbal opět fantastická návštěva, ale ani více než šest stovek diváků nedokázalo pomoci domácím zastavit smutnou sérii proher. Mladá Boleslav ukázala ve městě perníku, proč je právem na čele superligy. Jistý výkon podpořený stoprocentním využitím přesilovek přinesl i na zmenšeném hřišti vítězství Středočechů v poměru 8:3.

Ve velmi dobré formě se představili hlavně reprezentanti Jiří Curney a Jan Jelínek, kteří navázali na své výkony z nedávno skončeného mistrovství světa. Domácím stále chyběl zraněný centr první formace Jakub Burian.

PARDUBICE – MLADÁ BOLESLAV 3:8

Bohemians si mohli v utkání s Brnem vypracovat slušný bodový náskok na deváté místo, ale za stavu 5:1 nechali hosty vrátit se do utkání. Buldoci ještě do konce druhé třetiny dokázali snížit na rozdíl dvou branek a ve 48. minutě Grlický vyrovnal na 5:5.

Zápas dospěl do prodloužení, ve kterém 76 sekund před koncem rozhodl z prostoru na velkém brankovišti David Coufal. Klokani tak stále nechávají celky na 9. – 12. místě v naději, že boj o play off ještě není rozhodnutý.

BOHEMIANS – BULLDOGS BRNO 5:6p


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*