Liberec nakonec zdolal Spartu v prodloužení. Foto: Jaroslav Appeltauer Liberec nakonec zdolal Spartu v prodloužení. Foto: Jaroslav Appeltauer
6. 2. 2017 Superliga (15) KOMENTÁŘŮ

Liberec to nevzdává! Spartu porazil v prodloužení a přihlásil se do boje o play off

 



Přes osm stovek diváků se v hokejové Home Credit aréně dočkalo výhry Liberce! Severočeši zdolali Spartu 5:4 v prodloužení a na příčky zaručující play off ztrácejí po dnešní dohrávce 18. kola pouze dva body. Sparta tak nevyužila šanci odskočit Ostravě a právě Liberci a boj o účast ve vyřazovací části bude ještě pořádně napínavý!

Na první gól si diváci museli počkat až do 23. minuty. Čekání na úvodní trefu prolomil liberecký kanonýr Valeš. Zanedlouho bylo srovnáno, trestné střílení hostů proměnil Svatoš. A Sparta obrat dokonala. Jen o pár chvil později se prosadil Kadoch.

Jenže pak se k obratu odhodlali také Severočeši a nastartoval ho znovu Radek Valeš, který ve 32. minutě vsítil svůj druhý gól v zápase. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten po 40 minutách opět za nerozhodného stavu, vstřelil třetí gól domácích 12 vteřin před sirénou Kroupa.

Sparta ve třetí části přidala a byla i střelecky aktivnější. Navíc měla k dispozici hned tři přesilovky, ani jednu z nich však nevyužila. A tak se svěřenci kouče Berky museli prosadit při hře 5 na 5. Ve 44. minutě vyrovnal Svatoš. Pak se sice trefil domácí Klucho, ale další vyrovnání hostům zajistil Pruner.

Za stavu 4:4 dospěl zápas do prodloužení. Z něj stihlo uběhnout pouze 24 vteřin a Prokop Ferdan rozhodl o tom, že si druhý bod připíše Liberec. Severočeši zaostávají za devátou Ostravou i osmou Spartou shodně o dva body. Nyní je čekají důležité souboje s Kladnem a právě s Ostravou.

Dohrávka 18. kola Tipsport superligy:

FBC Liberec – Sparta Praha 5:4 (0:0, 3:2, 1:2) po prodl.
Branky: 23. Valeš (Klucho), 32. Valeš (Salát), 40. Kroupa (Valeš), 48. Klucho (Ferdan), 61. Ferdan (Valeš) – 27. Svatoš (TS), 29. Kadoch (Svatoš), 44. Svatoš (Košir), 52. Pruner (Mart. Beneš). Rozhodčí: Baloun, Šuvada. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 810.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Tonik napsal:

    Máte neustále špatný počet bodů v tabulce. Liberec má 19 po dnešku.

    • Gustav Ondrejčík napsal:

      Dobrý den, děkujeme za upozornění, už jsme chybu napravili. Zápasovou databázi si spravujeme úplně sami včetně vkládání všech výsledků, takže se občas stane, že nám sem tam nějaký bodík uteče. Děkujeme tedy za pochopení.

  • Jan napsal:

    To opravdu nemá Unie lepší rozhodčí než je dvojice Baloun-Šuvada na TV utkání kde se hraje o play-off?? To je fakt otřesný co oni dva předvádí…

    • Bohemka napsal:

      Dokud kluby nebudou tlačit na Unii, nic se nestane. Se divím, že platí peníze za mizerný výkony rozhodčích

    • František napsal:

      Vy byste to určitě pískal líp, že? Tyhle hloupé kecy a urážky mě fakt baví…Každej je chytrej jak „tranzistorák“ z minulého století….Jděte si to zkusit, třeba někoho zaujmete, či uchvátíte a pak budete poslouchat nebo číst stejně hloupé řeči..

      • Argument napsal:

        Zase ten argument „nepiskate,nemuzete kritizovat“ 🙂 Jinak me snad este vic nez chyby vadi to jakym zpusobem se ty zapasy ridi. Nikdo se nemuze nikoho dotknout, piska se uz pul sekundy pred hvizdem, asi pro jistotu.. Pak si clovek pusti repre nebo seversky ligy a kouka jak se to vlastne hraje..

        • Karel napsal:

          Tady nejsou týmy ani hráči připravení, aby to rozhodčí pustil, jak ve Švédsku(to by bylo krutihlavu). A co sleduji Švédskou ligu, tak tam taky rozhodčí nejsou bezchybní, je to naše klasická povaha, furt něco kritizovat. Tam to většinou nikdo neřeší, u nás to začíná, už u komentátorů, místo rozebraní pěkné akce, tak se rozebírá faul ne-faul.

        • František napsal:

          Nejde o to…nepískáte, nemůžete kritizovat…Neznám jedinou dvojici rozhodčích, která by při zápase byla bezchybná. Tak asi tak…

      • privara napsal:

        Co to je sakra za argument? Když nemám na jakékoli zaměstnání ať je to truhlář nebo právník tak to přece nemůžu dělat ne? Tak proč když dvě třetiny českých rozhodčí na to nemají tak stále pískají? Jelikož žádní jiní nejsou, žádná křivka zvedání kvality se bohužel nekoná, stále stejně špatně… a ještě se jim za to platí takové sumy, jsou nedotknutelní… ale co, nechci se zase rozčilovat 🙂

  • Honza napsal:

    No nevím… Liberec a play-off? Vážně? Ten tým má jednu lajnu nadprůměrnou, dva kvalitní gólmany, ale zbytek mě nikdy neoslnil. Spíš parta bitkařů a pořízků, než nějakej extra technicky zdatnej tým. Daleko radši bych tam viděl třeba Pardubice, který jsou schopný hrát po celejch 60 minut aktivně prakticky proti komukoliv a jejich florbal baví.

    • Nestrana napsal:

      Jj ty mlady kluci co vazi asi 75 kilo jsou strasny vrazi.. skoro strach se proti nim postavit… prosim trochu objektivity…

    • Tomáš napsal:

      A není to o tom kdo si play off uhraje?
      No a s tou váhou nevím, možná jeden nebo dva mají přes 90, takovej Radeček, Proky nebo junioři mají sotva 70

  • JS napsal:

    Vsechny zapasy co bude Liberec hrat ma venu, je tam i Brno a Bolka, to uz nevyjde.

Napsat komentář

*