Havířovský František Kyc v souboji s Ondřejem Giptner z Chomutova. Foto: V. Kapuš, Florbal Chomutov Havířovský František Kyc v souboji s Ondřejem Giptnerem z Chomutova. Foto: V. Kapuš, Florbal Chomutov
8. 9. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Ústí vyhrálo v Karlových Varech, venkovní výhry slaví také Slovan Havířov a Budějovice

 



Hodně překvapivých výsledků přineslo úvodní kolo 1. ligy. Ve šlágru víkendu triumfovalo Ústí na hřišti lídra uplynulé sezony Karlových Varů. Výhru si z cizích hřišť odvezly také Slovan Havířov, jenž vyhrál v Chomutově, a České Budějovice, kterým se vydařil zápas na půdě Znojma. Domácí schytali porážku 4:9.

Karlovarští neměli duel s Ústím rozehraný špatně a po první části vedli 1:0. Jenže v prostřední dvacetiminutovce přišel ze strany domácích kolaps. Čtyři inkasované branky posadily na koně hosty, kteří už duel dokázali dovést do vítězného konce. Dvěma body se na cenném vítězství Ústí podíleli Filip Vybíral a Vladimír Trčka.

Solidně vstoupili do zápase také hráči Znojma, kteří ve 13. minutě vedli nad českobudějovickými Štíry 3:1. Také Znojemští pak ale nezvládli druhou část a o své vedení přišli. V poslední desetiminutovce duelu ještě Jihočeši přidali další čtyři góly a definitivně rozhodli o zisku tří bodů. Šesti body se na výhře 9:4 podílel Tomáš Hanák (3+3). Tři body přidal Jan Králík (2+1).

Do třetice se venkovní výhra zrodila v Chomutově, odkud si dva body za triumf v prodloužení odvezli florbalisté havířovského Slovanu. Chomutovští vedli v úvodu třetí periody 6:3, ale hosté se nevzdali a po brankách Erbse, Sládka a Kozelského třígólový náskok ztratili. Střetnutí tak dospělo do prodloužení. Po 61 vteřinách rozhodl havířovský Jan Besta a vystřelil svému týmu bod navíc.

Vítězně vstoupili do nového ročníku 1. ligy také Jaroměř, Torpedo Havířov a Bulldogs Brno, kteří v městském derby porazili Gullivers vysoko 11:2. Duel Kanonýrů Kladno s FBC Letka byl odložen.

Výsledky 1. kola 1. ligy:

Florbal Chomutov – TJ Slovan Havířov 6:7 po prodl.
TJ Znojmo – FBC Štíři České Budějovice 4:9
TJ Sokol Jaroměř – Z.F.K. Petrovice 4:3
Florbal Torpedo Havířov – Start98 Kunratice 10:8
Bulldogs Brno – Sokol Brno I Gullivers 11:2
FB Hurrican Karlovy Vary – Florbal Ústí 2:4
Kanonýři Kladno – FBC Letka odloženo

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*