Adam Balatka se z Liberce přesouvá na Chodov. Foto: FBC Liberec Adam Balatka se z Liberce přesouvá na Chodov. Foto: FBC Liberec
22. 6. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Další posila do ofenzivy! Chodov přivedl Adama Balatku z Liberce, naopak končí bratři Koutní

 



Chodov oznámil už svou druhou posilu do útoku! Po Martinu Skřivánkovi modrobílý dres obleče rovněž jednadvacetiletý Adam Balatka z FBC Liberec. I přes nízký věk to pro Balatku bude už šestá sezona v nejvyšší soutěži, do které vysoký forvard zasáhne.

Odchovanec jabloneckého florbalu v Livesport Superlize nasbíral 80 startů, v nichž zapsal 29 branek a 17 asistencí. „Trenér David Podhráský mě v květnu oslovil s nabídkou působení na Chodově. Rozhodl jsem se tuto šanci využít z několika důvodů. V Praze studuji a mám v plánu zde i ve studiu pokračovat,“ uvedl podrobnosti ke svému přesunu sám Balatka.

„Poslední dva roky jsem se školu snažil skloubit s dojížděním do Liberce, což samozřejmě nebylo ideální. Florbalově se to na mně hodně podepsalo a můj výkon upadal. Navíc na Chodově i bydlím. Chodov je prestižní tým s velkými ambicemi a pro mě samotné působení zde je velká výzva,“ řekl hráč, kterému se poslední ročník bodově moc nevydařil (17 zápasů, 3+4).

Adam Balatka působil v Liberci od roku 2014. Foto: FBC Liberec

Adam Balatka působil v Liberci od roku 2014. Foto: FBC Liberec

„Po konci Jirky Koutného jsme hledali rozšíření sestavy na pozici pravého křídla. Adama znám již z mládeže, kde vynikal svým zabijáckým instinktem. Ten potvrzoval i v Superlize a konec konců i v národní lize, kde nastupoval za Turnov. Osobně věřím, že přestup bude pro Adama správný impuls a že své střelecké kvality potvrdí i u nás na Chodově,“ doufá David Podhráský a zmínil fakt, že Balatka ve své poslední juniorské sezoně posbíral v nejvyšší juniorské soutěži 67 bodů ve 21 zápasech.

Už před časem Chodov oznámil, že se s florbalovou kariérou na nejvyšší úrovni rozloučila dlouholetá opora Ondřej Mikeš, který se vrátil zpět do rodného Znojma. Jeho místo by mohl zaujmout Martin Skřivánek, jenž na Jižní Město zamířil z Vinohrad.

Bratři Martin a Jiří Koutní si spolu zahráli v dresu Chodova. Foto: Vladimír Hodač, ACEMA Sparta Praha

Bratři Martin a Jiří Koutní si spolu zahráli v dresu Chodova. Foto: Vladimír Hodač, ACEMA Sparta Praha

Další starty za tým kouče Davida Podhráského už nepřidají ani bratři Jiří a Martin Koutní. „Takového borce, jako je Martin, chce mít každý trenér v šatně co nejdéle. Ale oba jsme cítili, že další návrat po zranění by byl strašně složitý. Vlastně jsme se v tom rozhodnutí potkali,“ vysvětlil odchod Martina Koutného trenér Chodova.

„My jako realizační tým jsme cítili, že se nám nedaří pro Jirku najít roli, ve které by se cítil dobře a která by vyhovovala jeho silným stránkám. Jirka to v zásadě viděl podobně, takže se naše cesty rozešly. Jirkova přístupu si ale strašně vážím, protože ty tři roky pro něj musely být hrozně těžké,“ dodal Podhráský na adresu Jiřího Koutného.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*