16. 2. 2012 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Židenice jsou blízko play off. Chceme využít toho, že je ELITE dole, říká Andrea Dernerová

 



Hráčky Židenic sahají po velkém úspěchu. Ve své 4. extraligové sezoně mají po třech účastech v play down na dosah historický postup do play off. Do konce základní části scházejí 4 zápasy, Brňanky mají na 9. Děkanku náskok 3 bodů. A v neděli na domácím hřišti přivítají pražské ELITE, na něž si věří. Zvlášť poté, co o minulém víkendu doma překvapivě zdolaly tým FBC Ostrava. Potvrzuje to i Andrea Dernerová, která by se do play off také ráda vrátila. Hrála jej naposledy před 6 lety ještě v dresu Bulldogs Brno.

Sobotní zápas s Remedicem byl pro Brňanky klíčový. „Cíleně jsme se na něj připravovaly a měly jsme v hlavách, že to je duel o všechno,“ potvrdila Dernerová. „Zaplať pánbůh to nakonec vyšlo, a my se připravily dobře,“ radovala se židenická útočnice.

Samotný duel byl jako na houpačce, Židenice nejprve dvakrát vedly, aby posléze delší úsek hry prohrávaly. „Nakonec jsme asi více chtěly, byly jsme bojovnější a také nám přálo štěstí,“ prohlásila Dernerová. „Sama jsem dala pátou branku, takže vím, jak moc byla šťastná,“ usmála se.

O den později nadto Židenice trápily vysoce favorizované Vítkovice, s nimiž poslední roky hrají hodně vyrovnané zápasy bez ohledu na to, že týmy okupují jiné póly tabulky. Tentokrát Sokol vedl v polovině zápasu 2:1, po 40 minutách byl stav 2:2.

Zlomem bylo neproměněné trestné střílení Andrey Dernerové za stavu 2:3. „Určitě to byl klíčový moment, protože kdyby se mi povedlo nájezd proměnit, zápas by měl úplně jiný průběh,“ posteskla si s dovětkem, že soupeře by vyrovnání rozhodilo, Židenice naopak zase nabudilo.

Vedle těžkého zranění brankářky Dity Ondrejkové, která si poranila vazy v koleni, trápily Židenice vlastní přesilovky. Hned dvakrát v nich totiž inkasovaly. „Všeobecně si dovolím tvrdit, že přesilovky nám jdou, tento víkend nám však bohužel vůbec nevyšly. Je to ponaučení pro příště,“ nezoufala Dernerová, která hned nalezla příčinu. „Důvodem byla především zbrklost nahrávek a málo trpělivosti,“ uvedla.

Po ostravských týmech čekají Židenice o tomto víkendu dva celky z Prahy: Chodov a ELITE. „Určitě chceme využít toho, že ELITE je po porážce s Jihlavou dole,“ připomněla Dernerová nečekanou domácí prohru Pražanek s nováčkem nejvyšší soutěže.

Ani proti Chodovu nejsou Brňanky bez šance, vždyť v Praze mu podlehly až na nájezdy. „Na Chodov celkem umíme, poctivě se připravujeme a doufám, že mu zase alespoň ten jeden bod vezmeme,“ zakončila odhodlaně Dernerová. Pro její tým má v současnosti každý bod cenu zlata. Bitva o vysněné play off je hodně těsná…


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*