3. 3. 2012 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice porazily Bohemians a zamotaly boj o 2. místo

 



Zápasy Vítkovic s Bohemians, to jsou vždy tvrdé boje, které skončí až se závěrečným hvizdem. Stejné to bylo také dnes, kdy se navíc hrálo o 2. místo po základní části a tím právo dřívějšího výběru soupeře pro čtvrtfinále play off. Z překvapivého vítězství 7:5 se radovaly Vítkovice, které dokonale využily výhody domácího prostředí: 3 body jim totiž zajistily 3. příčku a zamotaly boj o tu stříbrnou.

Už začátek utkání byl jiný, než jaké jsou u těchto soupeřů obvykle k vidění: šancí bylo málo, na první branku se čekalo přes 11 minut. Až poté se trefila nejproduktivnější hráčka soutěže Eliška Křížová.

Hráčky Bohemians ale na hřišti tahaly za kratší konec provazu. „Rozdíl by ve fyzičce, všude jsme byly o krok později. A taky si myslím, že jsme se nedokázaly přenést přes povrch, který nám nesedí a musíme se do míčku hodně opřít. Taky jsme daly hodně míčků zadarmo,“ popisovala obraz hry útočnice Bohemians Andrea Vojnarová.

Vítkovice svou převahu záhy využily a do první pauzy vedly 2:1, když se prosadila v přesilovce Zuzana Macurová a netypicky na hrotu působící Anna Niemcová. „Verča Enenkelová měla zánět v zápěstí a hledala se nějaká pravačka. V obraně je nás vícero a jsem pravačka, takže to vyšlo na mě,“ vysvětlila Niemcová změnu postu. „Člověk nemá ten přehled, hra se neděje před ním, celkově je to rychlejší,“ porovnala.

Nicméně ani průběžně vedoucí celek nebyl se svou hrou spokojen. „Chtěli jsme jít na sto procent, 1. třetina se nám vůbec nepovedla, nemohly jsme se dostat do hry. Pak už to bylo lepší,“ uvedla Anna Niemcová.

Utkání se zlomilo mezi 26. a 35. minutou. Vítkovice utekly 4 góly na 6:1, a to se Bohemians už zvrátit nepovedlo. „Nedokážu si to vysvětlit, možná to bylo tím, že jsme se na zápas nekoncentrovaly,“ myslela si o množství chyb svého týmu Vojnarová. „Byly jsme pomalé a nedůrazné, proto byly Vítkovice u míčků dříve, a to jak u naší, tak poté u své branky,“ porovnávala zase obránkyně Jarmila Karnecká.

Do 3. třetiny hráčky Bohemians vlétly tak, že si Vítkovice vyžádaly time out. Jenže ve 48. minutě se prosadila Tamara Hašová a bylo to už 7:2. Naději hostům pak vykřesala Adéla Bočanová, ale bomba Denisy Ferenčíkové za 16 sekund vrátila domácím klid. Ostravský tým tak mohl kontrolovat rozdíl ve skóre, který potřeboval alespoň třígólový. A to se mu podařilo, až v závěru dvakrát inkasoval a zvlášť branka Kamily Bočanové se musela líbit.

Ovšem nakonec se radovaly Macurová a spol. První utkání v Praze totiž skončilo z pohledu Vítkovic 3:5 a po dnešní výhře tak mají ve vzájemných duelech o jednu branku lepší skóre, což znamená, že pokud zítra porazí Jihlavu v základní hrací době a Bohemians nebudou jakkoliv bodovat s Remedicem, posunou se na 2. místo.

Oba celky ale z toho nějakou vědu nedělají. „Vůbec nás to nezajímá, jdeme zápas od zápasu. Chtěly jsme dnes vyhrát, vždyť na ně pravděpodobně narazíme v semifinále,“ usmála se Anna Niemcová. Ani obě hráčky Bohemians tlak necítí. „Tlak to není, jely jsme sem udělat body a pokusíme se je získat proti Ostravě, jen se musíme lépe připravit,“ neztrácí hlavu Vojnarová.

Jarmila Karnecká má pak jasno: „Remedicum je soupeř, kterého, chceme-li pomýšlet na finále, musíme porazit. Jeden výpadek bohatě stačil a myšlenky na prohru s FBC si nesmíme připustit,“ uzavřela rázně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*