Radek Hanák bude oblékat střešovický dres. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Radek Hanák bude oblékat střešovický dres. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
8. 5. 2024 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

První posila pro Tatran! Radek Hanák doplní v týmu bratra Tomáše

 



Dva roky poté, co do Střešovic přišel z Black Angels Tomáš Hanák, kývl na přestup také jeho starší bratr Radek. V Tatranu tak budou mít šanci obnovit svou spolupráci, kterou ještě v dresu Black Angels strašili řadu soupeřů.

25letý Radek Hanák přišel do Black Angels před sezonou 2019/2020 z českobudějovických Štírů, kteří ho pro florbal na nejvyšší úrovni odchovali. V superlize následně sbíral starty a body a na střídavý start ještě stíhal i 1. ligu za Jihočechy. Ve stejné sezoně už se v A týmu andělů na pár zápasů mihl i jeho mladší sourozenec Tomáš.

Od nadcházejícího ročníku už byli pevnou součástí superligového kádru Black Angels oba. V létě 2022 se „blaci“ a Radek museli smířit s tím, že se Tomáš rozhodl zamířit do Střešovic. V černočerveném dresu hned vybojoval mistrovský titul a v aktuální snové sezoně přidal historický treble.

Tatran se vzhledem k dosud oznámenému odchodu Martina Čermáka a ukončení kariéry Davida Šimka rozhodl pro posílení útoku. Odchovanec českobudějovického florbalu v uplynulé sezoně zaznamenal 21 bodů v základní části. Exceloval pak v 1. kole play down proti Pardubicím. V sedmi zápasech vyrovnané série zapsal deset gólů a tři asistence a výraznou měrou se podílel na záchraně andělů v nejvyšší soutěži.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Ten na to nemá…. oslabení pro Tatran

  • Mladej napsal:

    Tatran má treble, takže si může doslova dělat, co chce. Nikdo nemůže říct ani popel, protože se mu nikdo nerovná a nikdo nedokázal to, co Tatran. Treble je vyjímečný. Klekněte a klaňte se. Těšíme se na další posily, po těch odchodech je třeba ten kádr doplnit. Odchovanců máme stále dost, kdyby si snad někdo chtěl otírat hubu o Tatran 🙂

  • Petr napsal:

    A mladosi šup do Varů

  • Luky napsal:

    trochu mě to také překvapuje, spíše to beru, že starší Hanák už nechtěl být v BA, tak logicky mu to Tomáš domluvil. Nevěřím, že budou Hanáci „mít šanci obnovit svou spolupráci“. Pro Tomáše by to byl krok zpátky, ale Radek by mohl dobře fungovat v dalsích lajnách. Pokud by to Tatranu nedávalo smysl, nevzal by ho,může si vybírat.
    Jsem zvědavý na další posily.

  • NBA napsal:

    Thanasis Antetokounmpo

Napsat komentář

*