8. 8. 2012 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Liberec se rozloučil s Matějkovou, jedná o Janě Lackové

 



Liberec doposud patřil k tichým týmům, co se letního přestupového trhu týče. Však také zatím počítal jen odchody. Kariéru uzavřela dlouholetá „Crazyna“ Markéta Matějková, do přípravy zatím nenastoupila ani Petra Němečková. Druhým směrem ovšem klub začíná jednat o příchodu chodovské útočnice Jany Lackové, mladší sestry reprezentantky Hanky.

Lenka Bartošová působí u reprezentace juniorek a posily tak může hledat právě v této kategorii. „Dvě naše vlastní hráčky juniorského věku testujeme,“ prozradila impulzivní trenérka. Nicméně někdo další by ještě přijít mohl. „Další hráčky máme v hledáčku, ale vše je zatím v jednání,“ nechtěla ještě jmenovat.

V kolonce příchodů by se mohla objevit Jana Lacková, mladší sestra Hanky Lackové už dokonce figuruje na soupisce týmu pro Czech Open. „Působení Jany Lackové je v jednání,“ přikývla Bartošová. Zájem o svou hráčku potvrdili také na Chodově, věc je však zatím v počáteční fázi.

Poměrně jasno je naopak v kategorii odchodů, kterým „vévodí“ Markéta Matějková. Účastnice MS žen 2007, v civilu pak úspěšná lékařka, která například v Rusku asistovala u zavádění revoluční metody operace ledvin pomocí Habibova nože.

Dlouholetá opora libereckého útoku není jedinou hráčkou, se kterou už klub nemůže počítat. „Z osobních důvodů nebude pokračovat Madla Ježková, kvůli zdraví zatím netrénuje Petra Němečková, ale věříme, že se dá do pořádku a bude pokračovat,“ vyjmenovala Bartošová.

Změnou projde také realizační tým. „Bohužel musela skončit Dana Nesměráková, a to kvůli pracovnímu vytížení,“ posteskla si trenérka Liberce. „Ivan Ponomarev zůstává, za Danu nikdo nepřijde,“ dodala.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*