28. 6. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberta i s Rytychem vyhrála na nabitém Hummel Openu 30 tisíc

 



Finálovým zápasem, který se uskutečnil v neděli 26. 6. 2011, skončil další ročník největšího florbalového turnaje na Moravě. Finále se odehrálo ve sportovní hale Tatranu Bohunice, ve kterém se utkaly týmy BSP Liberta a THE EDGE TEAM. Po napínavém průběhu zvítězil premiérově tým BSP Liberta, který tak získal vítězný pohár a také finanční odměnu v hodnotě Kč 30.000,–.
Turnaje se účastnilo přes 120 týmů, které po tři dny zápolily o turnajové vavříny. Na turnaji se objevila celá plejáda zajímavých a známých hráčů, kteří na osmi palubovkách po celém Brně sehráli přes 600 zápasů. „Jsme rádi, že se vše podařilo, jak mělo. Letošní turnaj se nám podařilo opět o kousek posunout dále a zprofesionalizovat,“ dodává s úsměvem ředitel turnaje, Dan Koubek. O všechny týmy a hráče se staral celý tým organizátorů, který čítá více než 30 lidí.

Největší favorité procházeli turnajem bez většího zaváhání, zejména tým BSP Liberta letos ukázal svou sílu. V jeho dresu se představila celá plejáda významných hráčů a opor extraligového týmu SSK FUTURE, a také asi největšího brankářská hvězda v celé ČR, David Rytych. Ten bude v další sezoně hájit branky zřejmě nejlepšího florbalového klubu světa SSV Helsinky. Druhý horký favorit brněnský tým THE EDGE TEAM procházel turnajem také bez velkého zaváhání, i když byl výjimečně oslaben o několik stabilních členů týmu. „Přišli jsme se pobavit a dobře si zahrát. Což jak doufám, se podařilo,“ dodává s úsměvem opora zadních řad THE EDGE TEAM a brněnských extraligových Buldoků, Michal Kotlas.

Ve finále se proti sobě postavily celky BSP Liberta a THE EDGE TEAM. Finálový zápas probíhal ve velkém tempu a akce střídala akci. Šťastnějším týmem se nakonec stal tým BSP Liberta, který po urputném boji zvítězil. Tomu vyšel zejména začátek utkání, kdy nečekaně rychle vedl 2:0. V dalším vývoji zápasu ukázal svou sílu, a také lepší formu svého gólmana, který nejednou podržel svůj tým. Finálový výsledek finále se zastavil na cifrách 6:2 pro Libertu. THE EDGE TEAM tak nenavázal na svá dvě úspěšná vystoupení a neobhájil titul nejlepšího týmu turnaje. Nejlepším hráčem turnaje se stal hráč Miloš Tyl z týmu BSP Liberta, ten se stal také vítězem kanadského bodování turnaje, když získal 32 bodů za 20 branek a 12 asistencí. Nejlepším brankářem se stal reprezentační brankář David Rytych, také z týmu vítěze letošního Opengamu.

Celkově třetí v kategorii muži skončil tým FBC Kösso Moravská Třebová, který přehrál brněnský tým s názvem Richmond. Tento zápas našel své rozuzlení, až po samostatných nájezdech, které skončily 3:2 ve prospěch Moravské Třebové. Nejen mužská kategorie poznala své vítěze a poražené. V ženské kategorii končily poslední zápasy často, až v samostatných nájezdech. Ve finále se střetly týmy ELITE PRAHA TEAM FUTURE angels a Fbk Tvrdošín. Tento slovenský tým obhajoval loňské prvenství. Utkání se hrálo ve velkém tempu a rozhodovaly maličkosti. Misku vah, však na svou stranu získal pražský tým a dokázal přehrát obhájkyně prvenství 2:1. Nutno podotknout, že souboj se neodehrával jen na palubovce, ale také ve sportovní hale v Bohunicích, v hledišti. Zde sváděly souboj početné kotle finálových soupeřů, které zuřivě povzbuzovaly. Na konečném třetím místě skončil tým FBŠ Jihlava, který udolal na nájezdy tým DT SaMo 2:1.

Přehled vítězných týmů:
Muži:
1. místo BSP Liberta
2. místo THE EDGE TEAM
3. místo FBC Kösso Moravská Třebová

Ženy
1. místo PRAHA TEAM FUTURE angels
2. místo Fbk Tvrdošín
3. místo FBŠ Jihlava

Letošní ročník se setkal také s významným zájmem médií. Mediálním partnerem se stalo HIT rádio Magic Brno, Brněnská TV a mnoho dalších. „Již dnes začínáme plánovat další ročník. Chceme pro naše účastníky připravit další novinky, webovými stránkami počínaje,“ naznačuje další vývoj celého turnaje jeho ředitel, Dan Koubek.

Celou akci podtrhly také doprovodné aktivity, zřejmě tou nejvýznamnější byla florbalová Opengame party, která se uskutečnila v sobotu 25. 6. 2011 v populárních brněnských klubech Mandarin a Bastilla. „Této taneční noci se zúčastnilo téměř tisíc lidí a většina z nich se také účastnila turnaje,“ dodává s radostí Koubek. Druhou významnou doprovodnou a již tradiční aktivitou byla soutěž SHOT & SAVE, která se uskutečnila ve středu 23. 6. na sportovní hale klubu HATTRICK Brno na Lesné. Do finále opět proklouzli lonští vítězové Ondřej Fabián a brankáře Jan Chrást. Těm se podařilo na cestě do finále vyřadit další velké favority Martina Komendu a Jiřího Wagnera. Ve finále celkem přesvědčivě zvítězili a obhájili tak své loňské prvenství.

Hlavním partnerem turnaje je HUMMEL, florbalovými partnery jsou EXEL, CANADIEN a florbalovaprodejna.cz. Záštitu nad celým turnajem převzal primátor města Brna, Roman Onderka. Všem partnerům a účastníkům tímto děkujeme za jejich přízeň a podporu. Více informací o mezinárodním turnaji najdete na www.opengame.cz.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.