14. 12. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Natov už je ve Střešovicích. Pomohl trenér Zahalka

 



Jan Natov se dočkal odchodu z Future. Překvapivě však neskončil na pražském Jižním Městě v dresu Chodova, ale u konkurence. Dohodu o hostování jedné z českých florbalových nadějí uzavřel s SSK Future střešovický Tatran.

Natov se ve Future po konci loňské sezony trápil. Jeho situaci nepomohl předčasný konec Martina Michalíka v klubu, ani odchod Miroslava Mayera do ostravského FBC. S oběma tvořil sehraný útok.

Dalším problémem pak byl fakt, že figuroval mezi svědky v případu Marka Jarocha. I tento fakt se na jeho florbalové formě a myšlení podepsal. „Důvod proč jsem nehrál od nového roku, byla nabídka Chodova, která se v tu dobu vzhledem k mé situaci a k situaci Future nedala nepřijmout. Future mi ovšem neumožnilo ani hostování, ani přestup, tak jsem se s tím musel smířit, přestat na to myslet a chtít tam opět fungovat. I přes veškerou snahu ale má chuť do tréninků a zápasů, po výsledcích jaké byly, nebyla zdaleka ani taková, jakou jsem vždycky měl,“ říká 19letý florbalista.

Protože nevyšel odchod na Chodov, dostal se do hry střešovický Tatran. A Natovově odchodu pomohl i někdejší kouč. „Důvodů, proč Tatran, je víc. Jedním z nich je ale i to, že právě trenér Zahalka mi dal první šanci v extralize. Jsem mu za to dodnes vděčný,“ vysvětluje Natov logické propojení na Střešovice.

„Navíc už odmalička pro mě byl vždycky sen hrát v nějakém týmu, který je na špičce ligy. Tatran to bezpochyby splňuje a vnímám tak samozřejmě i očekávání na sebe. Chci na sobě pracovat a jít herně nahoru. Věřím, že po boku tak zkušených hráčů, jací jsou v Tatranu, toho docílím,“ říká.

Natov už byl se Střešovicemi v Ostravě, a i když je hostování uzavřené, dres zatím vůbec neoblékl. Potěšilo ho ale aspoň setkání s bývalým spoluhráčem z útoku. „Byl jsem se opravdu jen podívat. Zatím jsem absolvoval jen pár tréninků a po domluvě s trenérem se zapojím do zápasů až na Nový rok. S tím jsem taky samozřejmě počítal. Takže proti Mírovi Mayerovi si zahraju bůhví kdy,“ usmívá se.

V podzimní části extraligy nasbíral Jan Natov během 7 zápasů 2 góly a 4 asistence. Zda pro něj bude druhá polovina sezony úspěšnější, to se teprve uvidí. Potenciál však loni ukázal, nastřílel 20 branek a držel průměr více než jeden gól na zápas.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.