FbŠ Bohemians Praha Ve čtvrtém pokračování představování extraligových klubů míří náš pohled do haly na pražské Děkance, kde mají svůj tábor florbalisté Bohemians. Společně s trenérem Stanislavem Janoštíkem nahlédneme pod pokličku předligové přípravy a také do zákulisí tvorby nového týmu.
7. 9. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Změněná Bohemka věří síle týmu

 



FBŠ Bohemians absolvovali v domácím prostředí už od konce dubna do konce června kondiční přípravu. Po třídenním soustředění v Praze, na které navázalo srpnové soustředění v Rumburku, čekal tým turnaj Czech Open, který byl vlastně i hlavní herní přípravou.

„Ostatní turnaje si většinou kluci organizovali sami za spoluúčasti bývalých hráčů klubu. Prague Openu, Memoriálu Honzy Civína a turnaje Czech Open jsme se účastnili kompletně jako tým. Přes poměrně slušné výsledky šlo pořád jen o přípravu, takže výsledky byly pro nás, trenéry druhořadou záležitostí. Kromě prohry s Pardubicemi na Czech openu. To nás trochu mrzelo,“ říká nový muž na lavičce Bohemians.

Předsezónní příprava:

Memoriál Honzy Civína, Praha
4 zápasy – 17. – 18.6

Soustředění 5. – 8.8, Rumburk

Turnaj Fortuna Czech Open, Praha
– 17.8. Zug United (SWI) 5:1
– 17.8. bydel 16 (NOR) 6:0
– 18.8. Kooperativa Pardubice 7:3
– 18.8. Štíři České Budějovice 6:1
– 19.8. SK Blazma (LOT) 5:0
– 19.8. 1.SC Bohumín´98 6:1
– 19.8. Sokol Pardubice 0:2

Pražané sehráli další přátelská utkání s týmy z nižších florbalových soutěží, přesto si trenér, který bude plnohodnotným partnerem hrajícího kouče Tomáše Janečka přípravu pochvaluje.

„Předsezónní příprava splnila svůj účel. Do týmu se dobře zapracovalo i spousta nových hráčů, s nimiž jsme spokojeni jak z hlediska herního, tak i lidského.“

Bohemians procházejí fází přeměny týmu, trenér Janoštík tak bude sázet zejména na týmové pojetí.

„Je pro nás důležitá souhra, disciplína a kondiční připravenost. Víme, že máme kvalitních osmnáct hráčů. O herním systému je však předčasné mluvit. Otázka jak hrát vyplyne vždy z průběhu soutěže, na každého soupeře se budeme jistě připravovat individuálně a trochu jinak.“

A na jaké hráče se Stanislav Janoštík v následující sezóně Fortuna Extraligy nejvíce těší?

Těžko říct. Mě vždycky zajímala hlavně týmová souhra. Tuhle odpověď nechám na divácích.

Bohemians otestují jako první z extraligových týmů hokejovou ČEZ Arénu. Trenér Stanislav Janoštík svému týmu v duelu s Pardubicemi věří.

„V prvním kole narazíme na Pardubice a jak už jsem se zmiňoval, prohráli jsme s nimi na letošním Czech Open v play-off 2:0. Soupeř měl precizní disciplinovanou obranu. Myslím si, že důležitou roli budou hrát přesilové hry. Předpokládám ale, že vzhledem k současné kvalitě našeho týmu si z Pardubic odvezeme tři body a vrátíme jim tak porážku z našeho posledního setání.“

Line-up Bohemians (dle florbal.cz)

Michal Rebro
Michal Kubert – Lukáš Janů
Jan Varhaník – Martin Richter – Petr Salát

Soupiska 2006-07

62 Jiří Šifner
85 Michal Kubový
97 Michal Rebro

2 Martin Plička
6 Michal Kubert
13 Radek Jantoš
15 Michal Křenek
17 Lukáš Janů
19 Miroslav Šindelář
27 Martin Boháč
71 Leoš Tuček
77 Marek Brosch

7 Martin Kadlec
8 Ondřej Plecháč
10 Lukáš Nekola
11 Miroslav Kulhánek
12 Petr Hromádko
13 Tomáš Křenek
14 Tomáš Janeček
16 Jiří Jakoubek
18 Martin Richter
23 Pavel Vlasák
66 Petr Salát
78 Jan Varhaník
82 Lukáš Zeman


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*