25. 1. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Snad bude trenér rozumný, přeje si Zahalka. Nezávidím Tatranu, říká Mrázek

 



Tatran, Vítkovice a Chodov čeká náročný únor. Boj o první příčku bude mít letos silný náboj, všechny týmy chtějí skončit po základní části první, už kvůli přijatelnějšímu soupeři pro semifinále. V přípravě na rozhodující fázi základní části budou však týmům chybět reprezentanti. Tatranu dokonce osm!

Ve Střešovicích nejsou z absence téměř poloviny kádru úplně nadšeni. „Má to dva pohledy. Tomáš Trnavský mi volal, bavili jsme se o lidech a jsem rád, že příležitost dostali i Marek Vávra a Honza Natov, pro ně to bude určitě zkušenost a něco navíc. U starších bych byl ale radši, kdyby měli volno,“ přiznává trenér Tatranu Jan Zahalka.

Má pro to své důvody. „Z poslední akce v Brně se nám do týmu vrátili úplně utavení,“ vysvětluje. Možná i proto Střešovice ztratily dva listopadové zápasy s Brnem a Chodovem, tým byl z formy.

Nyní bude Tatranu v přípravě na rozhodující fázi sezony chybět hned 8 hráčů. „Tomáš Trnavský si to tak vybral, nic neuděláme a respektujeme to. Doufám jen, že tentokrát bude rozumný a kluci přijedou zpátky v pořádku,“ dodává střešovický kouč.

Také Vítkovice jsou tradičním dodavatelem hráčů do národního týmu, tentokrát budou na soustředění 4 jejich florbalisté. „S tím se počítá. My přes reprezentační pauzu samozřejmě budeme trénovat a jsme na to zvyklí,“ říká kouč Radomír Mrázek. Absence 8 hráčů by mu ale také zamotala hlavu. „Čím víc lidí chybí, tím je to pro tým horší. Nezávidím jim to,“ netají.

Radomír Mrázek

Chodov přijde o 5 hráčů, ale i na pražském Jižním Městě se na situaci připravují. „Komplikuje to samozřejmě situaci všem. Ale za účast našich hráčů na kempu jsme rádi, je to dobrá zkušenost. Bohužel, program je dost nahuštěný, takže těm, kteří reprezentační soustředění absolvují, budeme muset vytvořit individuální program, aby si odpočinuli,“ plánuje trenér Chodova Lukáš Procházka.

Základní část extraligy v únoru vyvrcholí právě třemi vzájemnými duely Chodova, Tatranu a Vítkovic. Kdo z nich se s nastalou situací vypořádá lépe?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*