7. 4. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vyřazení bolí víc než loni, ale sezona byla úspěšná, ohlíží se Zuzana Tučková

 



Ostravské sídliště Dubina se v sobotu pro Chodov stalo opět po roce oázou smutku. V tamní sportovní hale totiž jeho hráčky podlehly Vítkovicím 2:6 v 6. semifinále a podruhé za sebou přes rytířky neprošly do Superfinále. Útočnice Zuzana Tučková viděla hlavní problém svého týmu v neproměňování šancí, ovšem přes velký smutek v duši si uvědomovala, že její tým odehrál dobrý ročník.

Poslední utkání série vyznělo pro postupující domácí hráčky jednoznačně. „Šesté utkání rozhodlo to, že jsme dostaly rychlé slepené góly, jinak to bylo jenom o štěstí, měly jsme dát víc branek,“ hodnotila Tučková.

Jinak se ale jednalo o vyrovnané boje. „Na zápasech je vidět, že jsou vyrovnané, skončí vždy o branku, o dvě. Je jasné, že se týmy znají, vědí, na které hráčky si musejí dávat pozor a rozhodne to, kdo udělá víc chyb,“ měla jasno hráčka, která nakukuje do ženské reprezentace.

Chodov šel do série ze 2. místa po základní části, o to jej vyřazení bolí víc. „Větší zklamání to samozřejmě je, odvíjí se to od toho, že jsme do série šly s větším nasazením a zkušenostmi. Je škoda, že jsme 6. utkání prohrály o tolik branek, to jsme si, myslím, nezasloužily. Ale prostě musíme proměňovat šance,“ našla největší problém svého týmu.

Právě ona měla ve 4. utkání (za stavu série 2:1 pro Chodov) na čepeli vyrovnání, ale 5 sekund před koncem trefila místo odkryté branky tyčku. Při vzpomínce se jí na slzami zalité tváři objevil úsměv. „Teď už nezbývá nic jiného než se tomu smát,“ pokrčila napůl bezradně rameny.

Zuzana Tučková (uprostřed) na smutné chodovské střídačce.

Zuzana Tučková (uprostřed) na smutné chodovské střídačce.

Z dalšího vyprávění ale bylo cítit, že moment útočnici mrzí. „Vím, že jsem mohla vyrovnat, mohlo se jít do prodloužení a výsledek mohl být jiný, ale to je kdyby. Míček jsem viděla na poslední chvíli a trefila tyčku, byla to pro mě smůla,“ vrátila se ke střele do odkryté klece.

Přitom právě toto utkání odstartovalo zvrat v sérii, kdy se kormidla série ujaly Vítkovice. A to i přesto, že Chodov odehrál 4. utkání výborně a hru domácích účelně rozbíjel. „Rozhodlo to, že Vítkovice se neustále tlačily na bránu, nahazovaly míčky a byly důrazné v zakončení,“ porovnala chodovská útočnice.

V té chvíli Chodov nemohl využívat služeb Jany Vojáčkové, která se zranila při rozcvičce před 2. utkáním a do série se vrátila až minulou středu. „Sérii to neovlivnilo. Myslely jsme si, že to bude těžší, když se Janica zranila, ale ukázaly jsme, že tomu tak nebylo. Hned první utkání jsme vyhrály,“ připomněla Tučková.

O klíčovém momentu celé semifinálové série měla jasno. „Klíčovým okamžikem celé série bylo předešlé 5. utkání na naší palubovce,“ určila rozhodně.

Až přebolí vyřazení, bude Chodov na ročník 2013/14 vzpomínat v dobrém, vedle extraligového semifinále vybojoval také stříbro v poháru. „Myslím si, že tato sezona pro nás byla úspěšná, nasbíraly jsme hodně zkušeností a je na nás, abychom je v budoucnu využily,“ uzavřela Tučková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*