18. 5. 2012 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Wileru se nechce na Pohár mistrů

 



Švýcarský mistr Wiler Ersigen zvažuje svou účast na setkání mistrovských týmů nejlepších evropských zemí. Říjnový Pohár mistrů, který bude hostit švédská Umeå, je totiž pro šampiona země drahou záležitostí. Wiler si však zatím alespoň vynutil změnu rozpisu zápasů.

Organizátoři Poháru mistrů měli jasně naplánovaný program prvního dne turnaje. Vrcholem měl být duel domácího Dalenu s Wilerem, který měl začít ve 20.00. Jenže švýcarský tým měl nastoupit do hry k dalšímu zápasu už následující den ve 14 hodin. „Jsme výrazně znevýhodněni,“ stěžoval si na řídící orgán IFF prezident Wileru Tom Balsiger.

Los turnaje nechápal. „Čeká nás těžký zápas proti hostitelskému Dalenu a hned druhý den se máme setkat s finským mistrem? To není moc spravedlivé ze sportovního hlediska, systém je absolutně směšný,“ apeloval před 14 dny šéf švýcarského mistra.

Domohl se tak kompromisu. Zápas Dalenu s Wilerem začne ve středu už v 17 hodin a závěrečný duel obstarají ženy domácího celku proti týmu Piranha Chur.

S rozpisem vyšla IFF vstříc, dalším problémem je však samotná účast Wileru na severu Evropy. Švýcarská unie je totiž jedinou zemí, která nepodepsala dohodu o vzájemné spolupráci a hrazení nákladů týmů na ubytování. A Švédsko je o poznání dražší než Česko, kde loni Wiler hrál.

A tak zatímco Tatran a Herbadent budou za polárním kruhem ubytováni na náklady pořadatelů a těžit z práce organizátorů loňského turnaje v Mladé Boleslavi, Wiler si ve drahém Švédsku musí pomoci sám.

Švýcarský svaz sice podepsal dohodu o regulích turnaje, ale na rozdíl od skandinávských svazů nebo České florbalové unie nepřebírá náklady pro své reprezentanty a dává jim pouze jim paušální příspěvek. „Vůbec nevíme, s jakými částkami máme počítat. Výlet do Umeå pro nás zatím vůbec nepřipadá v úvahu,“ dodal Balsiger.

Champions Cup

Pohár mistrů, který představil i své nové logo, se v roce 2012 uskuteční od 3. do 7. října v domácím prostředí mužského i ženského týmu IBK Dalen. V mužské soutěži budou střešovickému Tatranu ve skupině soupeři Storvreta IBK a lotyšský RTU/Inspecta. Dalen a Wiler doplní ve druhé základní skupině finský SC Classic.

Ženský turnaj bude hrát s pražským Herbadentem ve skupině i švédské IKSU a lotyšský RSU/Runway, skupinu B tvoří domácí tým, švýcarská Piranha Chur a finský SC Classic.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Čmelda napsal:

    muži – Classic, nebo SPV ???

  • RealHonza napsal:

    Ani se jim nedivim, proč byl Euro Floorball Cup transformován z 8 týmů do podoby Championscupu s 6 týmy ?
    Já myslel, že je to kvůli tomu, že si týmy stěžovali na malé pauzy mezi zápasy (např. mezi druhým semifinále a utkáním o třetí místo), vzhlem k finanční situaci se turnaj neroztáhl do více dní, ale došlo k redukci na 6 týmů. Takže cpát zápasy takhle těsně za sebe opravdu nechápu. Navíc určení třetího místa dle výsledků ve skupině taky není zrovna fér. Je skoro jisté, že jím bude Tatran nebo Storvreta, protože si zlepší skóre na Lotyších. Jak se určí účastník mimo TOP4 ligy je taky dost zvláštní, celkově se mi nový systém moc nezamlouvá, nevidím v něm všechny výhody, které měl přinést.

Napsat komentář

*