Zápas Bohemians s Brnem rozhodl v prodloužení Michal Kotlas, ale útočník Pražanů Martin Richter z toho nebyl zase tak strašně zklamaný: „Vzhledem k průběhu první poloviny zápasu můžeme být s bodem spokojeni.“ Jeho tým ještě tři minuty před koncem druhé třetiny prohrával 0:2.
27. 9. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Richter: „Nejsem kapitán, ulevilo se mi!“

 



„Škoda je to, že jsme hráli poslední třetinu fakt moc dobře a vítězství bylo blízko. Mysím, že se ukázalo, že ještě nemáme takový herní sebevědomí jako Brno, a tak jsme až po našem prvním gólu začali hrát to, na co máme,“ shrnul průběh zápasu Martin Richter a dodal: „Musíme na tom zapracovat, musíme si zvyknout, že s kádrem, který letos máme, můžeme hrát vyrovnaně s kýmkoli.“
Martin Richter

Bohemians uspěli v úvodním kole v Pardubicích, také tentokrát vybojovali bod a to tým před sezónou opustila vyrovnaná gólmanská dvojice Zich-Šolc, kterou mohl Pražanům nejeden extraligový klub závidět. „Z odchodu Vlasty Šolce a Martina Zicha jsme měli trochu obavy, přeci jenom jde o velké osobnosti, které náš tým držely mnoho sezón, ale musím říct, že zatím Michal Rebro potvrzuje, že je také kvalitní gólman, k tomu máme další dva mladé gólmany, kteří se neustále zlepšují, takže nakonec odchod našich ikon nebude tak citelně znát,“věří novým mužům na brankovišti Martin Richter.

Specialitou jeho týmu je i post hrajícího trenéra. Od poloviny loňské sezóny tým trénoval Tomáš Janeček, letos se do týmu zapojil i jako hráč. „Pro mě to je úplně stejné, jako kdyby byl jen na lavičce. Vážím si ho a respektuju ho, ale možná je to tím, že s ním nehraju v lajně.(smích) Myslím, že spolupráce nám zatím funguje, kromě toho je tam vždy Standa, se kterým se navzájem dobře doplňují,“ upřesnil vztahy na lavičce a v týmu Richter.

Šikovný útočník a v současné době jeden z nejlepších hráčů Fortuna Extraligy se před sezónou překvapivě vzdal postu kapitána a pasku přebral obránce Lukáš Janů. „Už během loňské sezóny jsem se rozhodl, že už letos kapitánem být nechci. Částečně určitě proto, že v lednu odjedu, ale částečně proto, že mi to nevyhovovalo. Chci se teď soustředit jenom na sebe a mít z toho radost, což mi občas kapitánování trochu znemožňovalo. A musím uznat, že se mi ulevilo…“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*