Obránce reprezentačního výběru a Mladé Boleslavi Štěpán Slaný se stejně jako zbytek extraligového pelotonu poctivě připravuje na play-off. V něm jeho tým narazí na Brno a sám bek věří, že jeho tým potvrdí semifinálovou účast z loňska.
3. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Štěpán Slaný: V sérii s Brnem není favorit

 



Předsezonním cílem Mladé Boleslavi bylo semifinále. Má současný
tým na to, aby tento cíl splnil?

Určitě máme dostatečně kvalitní tým na to, abychom splnili postup do semifinále. Je velká škoda novoročního výpadku, kdy jsme nezískali téměř žádný bod a propadli se zbytečně tabulkou. Kdybychom neprohráli zápasy s Pepinem, Vítkovicemi a Chodovem, mohli jsme být úplně někde jinde.

Jak byste hodnotil z vašeho pohledu základní část?
Jak jsem již zmínil, nebýt výpadku, mohli jsme bojovat o vyšší příčky a získat tak přijatelnějšího soupeře do play-off a výhodu domácího prostředí.

Cítíte před play-off v kabině zvýšené napětí?
V Boleslavi je nálada vždy bojovná. Letos několik hráčů asi ukončí kariéru a ta se přece jenom nejlépe ukončuje s medailí na krku.

V nadstavbové části vás čeká Brno. Jaké jsou šance vašeho týmu?
Myslím, že oba týmy cítí, že v této sérii není favorita. Brnu se dlouhodobě nedaří zlomit čtvrtfinálové prokletí, my jsme se dvakrát za sebou dostali do semifinále. Nyní je na tom Brno v tabulce o něco lépe a má výhodu domácího prostředí. Ale věřím, že to Brno nezlomí ani letos.

Připravujete se na play-off nějak speciálně?
Samozřejmě náplň tréninků napovídá, že se blíží play-off, ale že by to byl nějaký velký rozdíl oproti základní části, to ne.

Pod mikroskopem Roberta Segeti:

Mladá Boleslav předvádí své standardní výkony. Mohla by být v tabulce výše, ale i klidně níže. Když má Boleslav formu a daří se jedincům v jejím dresu, dokáže velké věci. Přišlo mi ale, jakoby měli Mladoboleslavští vrchol sezony na přelomu října a listopadu.

Po světovém šampionátu se Boleslav hledala. Svou hru má založenou na individualitách jakými jsou Slaný, Fojta, Novotný, Motejzík a další. Pokud se jim bude dařit, může mířit Mladá Bolelsav vysoko, ale zároveň tato rovnice platí i naopak.

Sokolové se budou moci opřít o skvělé a zkušené gólmany. Měli by ale zapracovat na taktických věcech. Jejich hra je stále založená na improvizaci, a to dost možná stačit nebude. Navíc jejich psychická nevyrovnanost jim zrovna taky nepomůže. Když se jim nebude dařit, nic s tím neudělají a neustále budou hledat chyby někde jinde.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*