Mladoboleslavští florbalisté využili domácího prostředí a vynutili si čtvrtý zápas. Po gólu Jiřího Boušky v prodloužení se bude hrát i v neděli před televizními kamerami sportovního kanálu ČT4 Sport.
27. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav si vynutila čtvrtý zápas

 



K vítězství Mladé Boleslavi přispěl výraznou měrou obránce Štěpán Slaný, který nastoupil v útoku. Zajímavý tah trenéra Stožického připravil divákům úžasnou podívanou. Slaný si změnu pozice užíval a byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu.

Aby se však Středočeši dočkali prvního semifinálového vítězství, museli přestát několik těžkých chvil. První zkouškou byly tři po sobě jdoucí přesilovky, se kterými však tentokrát vlažněji hrající Vítkovice naložily prachmizerně. A tak brzy pro hosty přišel trest. Jak naložit s početní výhodou ukázal Pavel Bouška, vzápětí dal svůj možná nejdůležitější gól kariéry ukázkovým bekhendovým příklepem mladík Kadlec a třetí gól přidal po samostatné akci dobře naladěný Slaný. Dobrou zprávou pro Vítkovice byl jen gól do šatny po teči Tokoše.

Na gól do šatny odpověděl brankou ze šatny Gwuždź, jelikož ale vzápětí hasil před Korábem nebezpečí, prokázal nervy při nájezdu Kološ a snížil na rozdíl dvou branek, odpověd opět zařídil Slaný. Diváci se nenudili a skoro sedm stovek fanoušků v naplněné mladoboleslavské hale burcoval i hlasatel.

Středočeši sice hráli jen na dvě řady, ale pravidelně v nich střídali hráče. Dlouho tak vydrželi se silami, ale nakonec se přece jen nevyvarovali slabších pasáží. A Vítkovice trestaly. Tokoš s Tomašíkem zařídili opět góly do šatny. Tříbrankový náskok pak definitivně smazal výborně hrající Martin Tokoš.

Boleslav se mohla spolehnout na Slaného, který předvedl trik zpoza brány a ještě jednou poslal svůj tým do vedení. Za minutu však kontroval Tomašík a zařídil prodloužení.

V nastaveném čase byli aktivnější domácí, kteří zásluhou Gwuždźe nejdříve zazvonili na Suchánkovo břevno. Osud zápasu pak vzal do svých rukou kapitán Mladé Boleslavi Jiří Bouška a po 126 vteřinách prodloužení zařídil semifinálové pokračování.

V neděli Mladá Boleslav už opět bude moci nasadit Petra Novotného. Domácí kouč však bude muset přemýšlet, kam lídra zařadit, ofenzivně totiž Středočeši zahráli na výbornou. Vítkovice se budou muset poučit z toho, že podcenit začátek a pustit Boleslav do vedení, se nemusí vyplatit. Čtvrtý zápas série začne v neděli ve 14.50 před kamerami ČT4 Sport.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*