5. 11. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vzhledem k mistrovství to vlastně nic neznamená, ví Trnavský

 



Historicky první bod s týmem Švédska si trenér Tomáš Trnavský vychutnával hodinu po zápase opět pracovně, když na tribuně haly v Espoo sledoval duel Švýcarů s Finy. Na svůj tým byl po pátečním duelu hrdý, přiznal však, že v konečném znění remíza z přípravného zápasu nic neznamená.
Tomáš Trnavský prolomil historii. Jako prvnímu českému trenérovi se mu podařilo získat s bod proti švédskému národnímu týmu.

„Určitě je to úspěch a možná můžeme být zklamaní, že jsme to o tři sekundy neudrželi. Vzhledem k mistrovství světa to ale nic neznamená,“ říká lodivod české reprezentace.
„Splnili jsme cíl, který si předsevzali. Zaměřili jsme se na dobrou obranu a rychlé protiútoky. Myslím, že se od tohoto zápasu můžeme se odrazit dál,“ popsal nejdůležitější fakta zápasu Trnavský.

Před sobotním zápasem s Finskem ale bude muset jít jeho tým zpátky na zem. Domácí celek má v současné době stejnou a možná ještě větší kvalitu, než Švédové. „Můžeme mít pocit z toho, že pokud hrajeme podle taktiky, makáme a táhneme za jeden provaz, tak je i na výsledku a hře vidět, že je vše funguje,“ říká trenér českého týmu.

V sobotu ale zřejmě přijdou změny. A český tým jen doufá, že se nepotvrdí špatné předpovědi.
„Budeme muset pozměnit sestavu. Bohužel nuceně. Milan Tomašík odjel na vyšetření do nemocnice a má podezření na naštípnutí holenní kosti. Radka Sikoru tahají třísla. Lékaři naopak dělají na tom, aby se do hry mohl vrátit Pavel Brus,“ přibližuje Trnavský.

Proti Finsku nastoupí Češi v sobotu v 18 hodin.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*