Poslední pražské derby v základní části se odehrálo v neděli v podvečer na Podvinném mlýně. Domácí mladící z SSK Future dokázali Spartu v poklidu porazit 7:3 a v play-off se utkají s florbalisty z moravskoslezské metropole, FBC Pepino. Zato Spartu čekají boje o záchranu, kde narazí na Znojmo. Začínat se bude na palubovce Jihomoravanů, poněvadž Sparta nedokázala bodovat ani v tomto zápase a tím předskočit svého soupeře ze Znojma.
2. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Michal Soukup poslal Spartu do Znojma

 



Domácí vstoupili do utkání velmi laxně, i přesto šli do vedení, když se poprvé v utkání trefil exkapitán Michal Soukup. Sparta kontrovala v půlce třetiny. To se z výběhu povedenou střelou nad nohu trefil Križko. Do konce třetiny si více šancí vytvořili hráči Sparty, vedení jim však nepovolila tragická koncovka. „Nedařilo se nám proměňovat spoustu šancí, které jsme si vytvořili. Většinou jsme skončili s míčkem v rohu, kde jsme o něj přišli,“ shrnul první dějství Jan Rössler, který byl vyhlášen nejlepším hráčem na straně Sparty.

Po přestávce se obraz hry změnil. Future mělo balónek pod kontrolou, což vyústilo opět ve vedení na straně domácích. Minutu nato byl vyloučen Riebauer za nesportovní chování, ale Sparta nabídnutou přesilovku k dorovnání skóre nevyužila. Povedlo se to až o pět minut později, kdy po nahrávce Rösslera opět srovnával Križko. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho. V přesilové hře se prosadil zpoza brány Tyl a do šaten odcházeli domácí jako ten spokojenější tým.

Ve třetí části stačily Michalovi Soukupovi dvě minuty k tomu, aby navýšil náskok Future již na tříbrankový. Asistenci si dvakrát připsala sparťanská obrana. Ani oddechový čas hostujících trenérů nezabránil tomu, že se úvodní pětiminutovka třetí třetiny stala katem sparťanských nadějí. Na 6:2 zvyšoval Martin Rebro.

O dvě minuty později snížil Dan Moravec, který sám ještě v minulé sezoně oblékal dres SSK. Tento stav vydržel až do samotného závěru, kde však ještě po úderu zkompletoval hattrick a pátý bod v utkání Michal Soukup. Future přehrálo Spartu zejména v posledním dějství a splnilo tak roli favorita.

„Soupeř podal dobrý výkon. My jsme nechali nastoupit všechny hráče z lavičky a i průběh zápasu nám v tomto vyhovoval. Soupeře zlomila třetí třetina,“ řekl bezprostředně po utkání kouč domácích.

„Je pravda, že utkání rozhodl úvod třetí třetiny. Opět jsme v krátkém časovém úseku obdrželi více branek, což se nám nestalo poprvé. Bohužel jsme taky se šancemi ke vstřelení gólu nakládali tak, jako bychom ani nechtěli branky dávat,“ připomněl Rössler to, že Sparta skončila v počtu vstřelených branek v této sezoně daleko za očekáváním. Hůře dopadl už jen opravdu bezradný Třinec.

Výsledkový servis:

x3m team SSK Future – AC Sparta Praha 7:3 (1:1, 2:1, 4:1)

Branky: 03:20 Miloš Tyl (Michal Soukup), 28:39 David Ryneš (Michal Soukup), 36:30 Miloš Tyl (David Ryneš), 40:08 Michal Soukup, 42:00 Michal Soukup, 45:16 Martin Rebro (Ondřej Riebauer), 59:02 Michal Soukup (Martin Ryneš) – 10:12 Radek Križko (Aleš Mostecký), 34:05 Radek Križko (Aleš Mostecký), 47:23 Dan Moravec (Radek Križko).

Vyloučení: 1:2

Využití: 1:0

Rozhodčí: Rýznar – Vidlař

Střely na branku: 45:35

Nejlepší hráči: Michal Soukup – Jan Rössler

Diváci: 136

Foto: Vojtěch Žilka


Autor: Jaroslav Berka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*