6. 5. 2013 Superliga (18) KOMENTÁŘŮ

Slavné Pixbo láká Patrika Dóžu! Bude nejmladším Čechem v Superlize?

 



Švédská superliga zřejmě přivítá další českou tvář. Posilou Pixba Wallenstam by se mohl stát alespoň na půl roku Patrik Dóža. Útočník Chodova už má za sebou šestidenní pobyt v Göteborgu a dohodnuté podmínky kontraktu.

Ještě ale není vše uzavřené. „Mám ještě schůzku s prezidentem Chodova Michalem Bauerem. Ten o těchto jednáních ví, ale přesto se kluby spolu musí dohodnout,“ říká Patrik Dóža.

Ve svých 19 letech se zřejmě stane nejmladším Čechem, který švédskou Superligu okusí. I proto se zatím dohodl s Pixbem na půlroční smlouvě.

„Nabídku jsem dostal před Superfinále, ale nechtěl jsem to řešit v probíhající sezoně. Řekl jsem Pixbu, že přijedu, až bude dohráno,“ líčí Dóža.

Zájem Pixba byl ovlivněn tím, že z klubu odešel do švýcarského Wileru útočník Isaac Rosén.

I když Dóža dostal nabídku na celou sezonu, tak nakonec po jednáních vznikl pouze půlroční kontrakt s opcí.

„Mohl jsem jít na celý rok, ale z osobních důvodů jsem zatím zvolil jen půl roku. Je to dohodnuté do prosince, a pak se uvidí, co dál. Sice už nějakou zkušenost mám, ale není mi ještě ani dvacet. Je otázka, jak to budu zvládat,“ říká upřímně. Čeští florbalisté to totiž ve Švédsku nemají zrovna jednoduché.

„Na rovinu, Čechům se tady opravdu moc nevěří. Takže mě bude čekat půlrok toho, abych dokázal, že budu přínosem. Denně budu 3-4 hodiny studovat švédštinu, v klubu chtějí, abych se naučil jazyk,“ vysvětluje Patrik Dóža.

Patrik Dóža

Patrik Dóža

Kromě studia, tréninků a zápasů ho čeká život „poloprofesionála“. V Göteborgu jednal o tom, jak by vypadal jeho pobyt a co vše umí klub zařídit.

„Studium je hlavní, ale kromě toho budu mít možnost chodit do práce, i když to nebudu mít povinné. Na dálku ale zároveň budu studovat střední školu v Čechách,“ říká jeden z největších českých florbalových talentů.

Švédsko pro něj ale není neznámou. Už před pěti lety okusil život na severu při působení v IBK Göteborg. Město tedy zná, jen se posune o velký level výš.

„Už je to dlouho, co jsem tu byl. Bylo mi 14 let a nikdo mě asi neregistroval. Ale trénoval mě tu jeden chlapík a snad i díky němu jsem nabídku od Pixba dostal,“
říká Patrik Dóža.

Testy absolvovat nemusel. Dokázat, že má na nejlepší ligu světa, ale bude muset předvést v sezoně. Pixbo je totiž zvyklé na vysoký standard, tradičně hraje play off a historicky patří mezi nejlepší kluby Švédska. Poslední mistrovský titul ale získalo před dlouhými 10 lety!

Teď už je vše na jednání Pixba a Chodova. Zda Dóža na sever opravdu zamíří, bude jasné v nejbližších dnech.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • JB napsal:

    Snad mu to vyjde. 🙂

  • wauw napsal:

    Tak jestli to neni okurkova kachna, tak je to slusna novinka 😀

  • jarda napsal:

    Cotam bude dělat? noo uvidíme good luck

  • S nebo T napsal:

    Paddy nechoď ne, že bych ti to nepřál ale mam strach s toho že ti to nevyjde a za rok se vrátíš paddy věř mi znam tě i když ti to přeju tak si myslím, že ti to u blíží

  • Jung napsal:

    Uplne mimo, prumerny hrac ceske souteze, nemuze byt platným hracem ve Svedsku. Uplne na hlavu je to, že má dělat střední školu na dálku…doufám, že mu tohle nevyjde…..

    • Jiří Gurkovský napsal:

      Jeden z největších talentů, který se tady za poslední roky vyskytl. Poctivý dříč, který dlouho nedostal šanci, ale který svým přístupem a pílí roste každým rokem výš a výš. A co víc, má to v hlavě srovnané. Hodně štěstí Paddy a kdyby to nevyšlo, nevěš hlavu, není všem dnům konec. Držím palce.

    • Ray napsal:

      Tvá poslední věta sama dokazuje, že je tvůj příspěvek pouhé přání. Inu, komplex méněcennosti… 🙂

    • sun napsal:

      „…doufám, že mu tohle nevyjde….“
      tak takhle myslí (a ještě to veřejně vypustí) typický český idiot!
      Takže místo toho, aby se odvážný krok (kolik lidí by to rádo zkusilo, že?) odměnil povzbuzením, v nejhorším případě třeba neutrálním mlčením nebo tichým nesouhlasem, tak se tady nějaký typický zakomplexovaný a duchem malý nikdo vyjadří takhe „přejícně“. Vážně hnus!

      • Knedla napsal:

        Havrdo, co to tady blábolíš…dělat střední školu na dálku je blbost, podívěj se, jak dopadli všechny mladé hvězdy, co odešli do ciziny příliš brzy (fotbal, hokej atd.). Uchytí se jeden z 15…

        • slunce napsal:

          ty blbe, 20 let, fakt brzo…
          Je to jeho rozhodnutí, a můžeš s ním tak maximálně „tiše“ nesouhlasit.
          Kdo ovšem napíše „doufám že mu to nevyde“, je prostě idiot. Megaidiot!
          No to teda blábolim, když přeju lidem, aby jim jejich smělé plány vyšly…
          Jan Havrda, Liberec

          • jarda napsal:

            sun- jdi do h.j..u s tím typickej českej idiot…seš Maďar nebo co tyhle keci jsou fakt na přesdržku..si emigruj

          • slunce napsal:

            už tě někdo učil výklad vět?
            Kde, prosím, vidiš, že každý Čech = idiot?

  • Big Boss napsal:

    Zkurvene dobrej uces! 😉

  • karel napsal:

    Zajímavé…

  • Honza napsal:

    střední škola ve věku 20 let? – chytrej kluk. Já bych doporučoval nejdříve vzdělání a to nejen střední školu. Ale chápu i tuto sportovní výzvu.

    • lustr napsal:

      Přesně kvůli takovejmhle pak lidi nedělaj v životě to, co je baví a do čeho jsou „zažraný“. Kvůli lidem, co pořád něco doporučují a domnívají se, že je lepší dělat to než – li ono. Ty si studuj, sportuj, fetuj, chlastej jak chceš a dělej jak uznáš za vhodný, ale hlavně to necpi jiným lidem.

      • ondra napsal:

        no asi ne kámo..myslím že florbalem si nikdo ani pořádně nevydělá natož se jím nezabezpečí do konce života, proto si myslím že vzdělání by mělo mít určitě přednost noo 😉 ono tto věčinou každému dochází s věkem..jen muj názor ) čauves

  • sestra napsal:

    Prala bych to kazdemu komu by se to povedlo. Dobra vizitka ceskemu florbalu. Zavistivec zavidi, neprejicny clovek nepreje. Je na kazdem za jakym florbalovym cilem si pujde. Hodne stesti preje sestra.

Napsat komentář

*