Reprezentant a hráč mistrovských Vítkovic Tomáš Sladký znovu míří do nejvyšší švýcarské soutěže. Tentokrát ale nebude dvaadvacetiletý útočník oblékat dres Wileru-Ersigen, nýbrž týmu hrající taktéž nejvyšší švýcarskou soutěž UHC Waldkirch-ST. Gallen.
16. 7. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Sladký se vrací do Švýcarska

 



UHC Waldkirch-ST. Gallen se v předloňské za pomoci Radima Cepka dostal do elitní švýcarské soutěže. V loňské sezoně se novému chlebodárci Tomáše Sladkého podařilo soutěž udržet a letos jsou jeho cíle mnohem vyšší. Spokojenost bude v klubu panovat, pokud se svěřenci finského kouče Simo Ruksanenema dostanou do play-off.

„Z komunikace s manažerem jsem vycítil, že bych měl hrát v týmu důležitou roli. Neměl by to být boj o sestavu, ale naopak. Měl bych tým vést do play-off. Pokusím se jejich představy naplnit a svými výkony na hřišti i mimo něj nezklamat. Těším se, že poznám nový tým a nové trenérské metody z finské Salibandy ligy,“ prohlásil evidentně natěšený Tomáš Sladký.

Sladký se tak znovu loučí s Vítkovicemi a přijde i o Pohár mistrů. „Svůj odchod do Švýcarska jsem avizoval už při návratu. Chci nasbírat další zkušenosti, které jednou velice rád předám. Rozhodnutí to i s ohledem na Pohár mistrů nebylo jednoduché. Ale jde jen o jeden turnaj, kterým si nechci nechat ovlivnit celou sezonu,“ vysvětlil Sladký a pokračoval.

„Do Vítkovic jsem se vrátil zejména kvůli studiu, které jsem ukončoval. A nyní je situace taková, že navazující magisterské studium budou otevírat až za rok. A přesně tak mám nastavenou smlouvu, na jeden rok.“

Sladký se bude ve švýcarském klubu hlásit na začátku srpna, kdy je oficiální sraz týmu. „Minimálně ze začátku budu bydlet s novým finským trenérem. Smlouvu mám nastavenou jednoduše. Pokud mi neseženou práci, budu dostávat kapesné. Uzavřel jsem školu, takže se chci plně věnovat florbalu,“ dodal dnes už hráč švýcarského UHC Waldkirch-ST. Gallen.

Foto: www.wfc2008.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*