(AKTUALIZOVÁNO) Druhý semifinálový duel mezi ostravským FBC a Tatranem vyzněl jasně ve prospěch pražského celku. Ten v Ostravě rozhodl o vítězství už v polovině utkání, kdy Jedlička pečetil konečný výsledek utkání.
4. 12. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran si zajistil sedmou účast ve finále Poháru ČFbU

 



Duel o finálovou účast v Poháru České florbalové unie se rozhodně nehrál v rukavičkách. Tím kdo šel odhodlaně za vítězstvím byl nejúspěšnější celek české florbalové historie Tatran Střešovice.

Už ve třetí minutě se prosadil hráč utkání Dušan Přívara. I když dokázali Ostravští snížit z hole Robenka, na další dvě branky Tatranu už zareagovat nedokázali.

Klíčových pak bylo úvodních deset minut druhé části. V nich se sice podařila vstřelil ostravským florbalistům další branka, ale na tři přesné zásahy Střešovických to bylo tuze málo. Nakonec ve dvaatřicáté minutě pečetil konečný výsledek utkání sniper Jedlička.

„Předvedli jsme kvalitním výkon, za který musím hráčům poděkovat. Proměnili jsme přesilové hry a ubránili oslabení. Jedinou vadou na kráse tak zůstává zranění Filipa Ullmana,“ hodnotil semifinálové utkání kouč Tatranu Jan Zahalka.

Na druhé straně i přes nepostup do finále smutno nebylo. „Těžko mohu hráčům něco vyčíst. Bojovali, ale rozhodly přesilovky. Ty si Tatran pohlídal a proměnil,“ dodal ostravský trenér Rolf Franke, který už před utkáním prozradil, že má BiX prioritu v extralize.

Tatran tak zopakuje další účast ve finále, ve kterém se střetně dvacátého prosince s brněnskými Buldoky. Finálový duel se odehraje v Hradci Králové. V něm budou Střešovičtí již posedmé za sebou a budou se pokoušet o svůj pátý pohárový primát.

FBC BiX Ostrava – Tatran Střešovice 2:6 (1:3, 1:3, 0:0)

Branky: 07:09 Jakub Robenek (Tomáš Vojtíšek), 27:45 Radim Polášek (Jiří Curney) – 03:51 Dušan Přívara (Marek Deutsch), 09:54 Johan Von der Pahlen (Michal Jedlička), 14:15 Milan Fridrich, 22:26 Michal Jedlička (Filip Ullmann), 23:43 Dušan Přívara (Johan Von der Pahlen), 31:35 Michal Jedlička (Milan Fridrich).

Rozhodčí: Janeček – Sekanina. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Střely na branku: 22:25. Diváci: 120.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*