25. 4. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Baráž se stěhuje do Sarezy. Pro udržení uděláme vše, hlásí trenér Ostravy Koutný

 



Ostravské FBC dělí jeden krok od záchrany. Dlouholetý účastník nejvyšší soutěže sice balancoval v baráži s brněnským Hattrickem nad propastí, situaci však dokázal otočit ve svůj prospěch a už dnes může rozhodnout o svém setrvání v extralize. Čtvrté utkání barážové série se však neuskuteční v nové ČPP Aréně, nýbrž v hale Sareza, tedy předchozím působišti ostravského klubu.

Vedení FBC totiž muselo zareagovat na kolizi s ženskou baráží. „V ČPP Aréně se hraje baráž o extraligu žen, je tam plno a nechtěli jsme do toho cpát další zápas. Prostě uděláme vše pro to, abychom uspěli. I to stěhování na Sarezu je pro klid duše,“ vysvětloval pro klubové stránky hlavní trenér Ostravy Petr Koutný.

Hattrick dokázal favorita zaskočit hned v úvodním utkání, kdy si z jeho hřiště odvezl vysoké vítězství 12:6. Na domácí půdě se však prvoligovému celku nedařilo. Ostrava nejprve zvítězila 5:4, v neděli pak 9:6.

Obě výhry řídila legenda ostravského klubu Petr Skácel. Dohromady v oněch zápasech nastřádal 9 bodů a hlavně díky němu vedou Ostravané sérii 2:1 na zápasy. „Od něj se to čeká, je vůdčí osobnost. Každý jeho menší výpadek je znát,“ řekl otevřeně ostravský kouč.

A rovněž považuje za důležité, že se tým v klíčové části sezony sjednotil. „Staří s mladými se skloubili, začíná to šlapat. Sice až na konci sezony, ale přece,“ hlásí před stěžejními zápasy, které rozhodnou o dalším osudu ostravského FBC.

Trenér, který letos dotáhl juniorský tým k obhajobě titulu, má jasno v tom, co bude hráčům před 4. zápasem říkat. „Budu jim tlumočit slova pokora, pokora, pokora. Poslední utkání bývá nejtěžší. Naše sezona je abnormálně dlouhá a nejhezčí dárek, který by mohl přijít, by bylo její ukončení,“ přeje si.

Podaří se Ostravě udělat poslední krok? Nebo ještě ambiciózní Hattrick zamíchá kartami?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*