12. 5. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Volba soupeřů i v semifinále a play down na čtyři vítězné. To jsou novinky pro následující extraligový ročník

 



Florbaloví nadšenci si nebudou muset zvykat jen na změny v pravidlech. Od nové sezony bude totiž zavedeno několik dalších novinek. Aby se předešlo spekulacím, volba soupeřů se od příštího ročníku nebude týkat pouze čtvrtfinále, ale zároveň i semifinále. Změny v předpisech se týkají také boje o záchranu. Play down se od nové sezony bude hrát na čtyři vítězné, ne na tři, jako tomu bylo doposud.

Změna se netýká pouze extraligy mužů, ale všech soutěží s následným play off. Důvodem má být zvýhodnění vítěze základní části a zamezení spekulací s umístěním. Vítěz základní části tak bude mít možnost první volby ve čtvrtfinále a v případě postupu do semifinále si bude moci vybrat svého soupeře ze dvou hůře umístěných celků po základní části.

Česká florbalová unie tak jistě reagovala na kauzu spojenou se zápasem juniorské ligy mezi Tatranem a Ostravou. Zmíněný duel údajně „nechtěl“ nikdo vyhrát. Utkání se dohrávalo před disciplinární komisí a padaly i pokuty.

Od nové sezony bude složitější cesta za záchranou v extralize. Týmy namočené v boji o udržení budou muset v sérii play down vyhrát hned čtyři zápasy, aby vítězně ukončily sérii.

Na čtyři vítězné se ve vyřazovací části extraligy hraje už od zavedení Superfinále, v play down však doposud zůstal zachován formát tří vítězných zápasů. I to se od nového ročníku změní.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*