Česká florbalové reprezentace má nového trenéra, stal se jím Tomáš Trnavský. O jeho jmenování rozhodl v úterý Výkonný výbor České florbalové unie.
24. 2. 2009 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Trnavský je novým trenérem reprezentace

 



Trnavský figuroval ve finální kandidatuře společně s Radimem Cepkem a Zdeňkem Skružným. Ten vedl národní tým od roku 1998. Po deseti letech se tedy mění jméno hlavního kouče reprezentace. Trnavský povede národní tým do mistrovství světa 2010, které se uskuteční ve Finsku.

„Komise reprezentace navrhla Výkonnému výboru zvolení Tomáše Trnavského. V Tomášův prospěch hovořil velký zájem o vedení reprezentačního celku, dále velká znalost mezinárodního florbalu a současně také možnost se kromě oddílového angažmá na trénování národního týmu plně soustředit,“ uvedl ke jmenování nového trenéra šéf reprezentační komise Tomáš Vaculík.

Tomáš Trnavský je v současnosti sportovním manažerem švýcarského klubu UHC Grünenmatt. V české florbalové reprezentaci nastupoval v letech 1997 až 2008. Odehrál 70 zápasů, dal 21 branek a nasbíral 16 asistencí. V roce 2004 přivedl národní tým ke zisku stříbra, které zatím jedinou medailí, kterou mužská reprezentace na světových šampionátech získala.

Jméno nového lodivoda se florbalisté dověděli po sedmdesáti dnech bezvládí. Po světovém šampionátu, který skončil v prosinci, vypršela smlouva tehdejšímu kouči Zdeňkovi Skružnému. Vedení českého florbalu však nástupce trenéra, který vedl český národní tým deset let, nehledalo. Intenzivní práce na tvorbě nového realizačního týmu začaly až v polovině ledna, reprezentace ale musela zrušit plánované soustředění.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*