Trenérem akademické reprezentace České republiky už nebude Lukáš Procházka. S mužem, který přivedl český výběr na posledním akademickém mistrovství světa ke stříbrným medailím, se letos nepočítá. Univerzitní výběr na mistrovství světa povedou zřejmě Zdeněk Skružný a Jan Zahalka.
3. 3. 2010 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Akademiky už nepovede kouč Procházka, vystřídá jej Skružný

 



Na základě návrhu reprezentační komise České florbalové unie byli nominováni hlavní trenér Zdeněk Skružný a asistent Jan Zahalka. Složení této trenérské dvojice ale bude ještě podléhat schválení radou České asociace univerzitního sportu (ČAUS),“ říká generální manažer florbalové akademické reprezentace a předseda univerzitního výběru florbalu Dan Žáček.
„Je to stejná praxe jako v jiných sportech. ČAUS považuje reprezentační komisi ČFbU za kompetentní orgán,“ dodává Žáček.

U týmu tedy skončili Lukáš Procházka a Pavel Krejčí, kteří na loňském univerzitním šampionátu přivedli český tým k senzační stříbrné medaili.
„My z pozice univerzitního sportu budeme rádi, když Lukáš Procházka opět dostane příležitost. Patří mu dík, druhé místo bylo výrazným úspěchem. Nemůžeme ale úplně přesně znát důvod změny a reprezentační komisi respektujeme,“ říká Dan Žáček.

„Pro nás je akademická reprezentace jakousi líhní trenérů. Chceme dávat možnost těm, kteří by se mohli věnovat budoucnu i jiným národním týmům. Lukáše Procházku jsme loni zkoušeli přesvědčit, aby vzal národní tým mužů. Dal ale přednost práci s klubem a byl velmi časově vytížený. Určitě jsme na něj nezanevřeli, ale letos jsme jen neoslovovali,“ vysvětluje předseda reprezentační komise Tomáš Vaculík.

„Vytipovali jsme si trenéra Jan Zahalku z Tatranu. A chtěli bychom, aby získal ostruhy vedle někoho zkušeného. Proto padla volba na Zdeňka Skružného,“ říká Tomáš Vaculík.

Premiérově se na akademickém MS představí i výběr žen. „Jsem rád, že se nám podařilo prostřednictvím ČAUS zajistit i účast tohoto výběru. Menší částí přispěla i Česká florbalová unie,“ říká Dan Žáček.

Ten povedou trenérky reprezentace Karolína Šatalíková a Markéta Šteglová společně Ladislavem Pokorným z Univerzity Karlovy. „Tuto variantu jsme zvolili i proto, že obě trenérky reprezentace budou moci pracovat s týmem podobným reprezentaci. Pro ně je to určitě přínosné,“ říká Tomáš Vaculík.

Akademické mistrovství světa mužů i žen se uskuteční od 13. do 16. května ve Švédsku. V letošním roce se počítá s velmi silnou účastí hráčů elitních soutěží, univerzitní MS totiž tentokrát nekoliduje s termínem světového šampionátu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*