Pražský tým SSK Future opouští jedna z jeho ikon. Po dvanácti sezónách skončil své účinkování ve žlutočerném dresu Michal Soukup. Klubové vedení mu na pondělní schůzi oznámilo, že s ním již nepočítá. Důvodem je i hráčův prohřešek ze čtvrtfinálové série s Mladou Boleslaví.
23. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Michal Soukup skončil ve Future

 



„Dalo se to čekat,“ říká hráč, který v pražském klubu vyrůstal od mládí. „Byl jsem tam, od té doby, co Future vzniklo, nikde jinde jsem nehrál. Předtím jsem hrál ještě za Tornádo Barrandov, ale tam vlastně Future vznikalo,“ vzpomíná Michal Soukup.

Za Soukupovým vyhazovem je prohřešek ze čtvrtfinálové série, kdy se jedna z hlavních opor týmu měla problémy se životosprávou. „Ani jsem moc nepil. Ale ponocoval jsem déle, než jsem měl. Taky se to odrazilo na mém výkonu,“ přiznává hráč, který byl i dva roky kapitánem. Future ve třetím a čtvrtém zápase s Mladou Boleslaví utrpěli těžké debakly a už v komentářích po utkání vedení klubu naznačilo, že chování jednoho z hráčů ovlivnilo výkon celého týmu.

„Určitým způsobem mě to mrzí. Přece jen jsem tam prožil vše, dobrý i špatný roky. Ale život jde dál, možná se trochu těším na změnu. Teď si musím najít nové angažmá a uvidíme, jak budu úspěšný jinde,“ říká Soukup.

S bývalými spoluhráči od pondělního verdiktu ještě nemluvil. „Na kluky ale nezanevřu. Ale když proti nim nastoupím, tak rozhodně ohledy brát nebudu a budou pro mě jen soupeř,“ říká.

Z Future by měl Michal Soukup odejít jako volný hráč. Tříletou smlouvu prý podepisoval už v roce 2005. „Upřímně, nevím jak to je. Vedení klubu tvrdí, že pokud nepošlu výpověď té smlouvy, tak se kontrakt automaticky prodlužuje o další rok. Ale snad to tak nemůže být do nekonečna, přišlo by mi divné, abych měl tu smlouvu nadosmrti. Možná za mne budou chtít Future nějaké peníze, a je možné, že skončím u arbitráže,“ myslí si Soukup.

Tak jako tak se nyní mohou extraligové kluby zajímat o hráče, který v nejvyšší soutěži včetně play-off odehrál 193 zápasů, dal 127 gólů a 89 asistencí a několikrát nastoupil i v dresu reprezentace.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*