Matěj Jendrišák v dresu Linköpingu. Foto: Per Wiklund Linköping bude muset proti Dalenu zabrat, zatím prohrává 0:2 na zápasy. FOTO: Per Wiklund
22. 9. 2014 Švédsko (3) KOMENTÁŘŮ

První gól, první vítězství! Matěj Jendrišák válel!

 



Matěj Jendrišák dal ve švédské Superlize svůj premiérový gól! A nejen to, jeho Linköping veze z Helsingborgu jednoznačné vítězství 8:3 a spravil si chuť po nezdaru z úvodního duelu.

Linköping sice brzy prohrával, ale hosté rychle srovnali krok díky brance českého útočníka, který dorážel míček za záda Jonathan Paulssona. Domácí kapitán Daniel Johnsson sice ještě jednou dostal Helsingborg do vedení, pak ale přišla velká šňůra Crusaders, která se zastavila tři minuty před koncem na stavu 2:8. Matěj Jendrišák přidal ještě jednu gólovou asistenci a nakonec se radoval nejen z prvního vítězství. V týmu Linköpingu totiž dostal jednu z klíčových pozic, rozehrává přesilovky, které pondělní zápas v podstatě rozhodly. Hosté z nich dali hned tři góly!

Ve Švédsku byl ale zápas sledovaný i kvůli setkání dvou nejvýraznějších florbalistů, kteří v Superlize vyznávají freestylový „zorro“ styl. Vítězem se stal mladý šikula z Linköpingu Jesper Alm, který svou fintu ukázal při trestném střílení. Domácímu „královi“ Danielu Johnssonovi tentokrát soupeř příliš šancí ukázat své umění nedal.

Helsingborg – Linköping 3:8 (2:2, 0:4, 1:2)
Branky:
10. Nordgren, 13. Johnsson, 59. Lindberg – 12. JENDRIŠÁK, 17. Klein, 24. Gustafsson, 29. J. Johansson (JENDRIŠÁK), 34. Lanver, 40. Alm, 54. Dargren, 58. M. Karlsson. Diváci: 489.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*