Petr Skácel. Foto: Jan Smékal. Petr Skácel. Foto: Jan Smékal.
30. 9. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Ze zápasu do porodnice! Ostrava nemá body, ale novou posilu

 



Na čele extraligy jsou po dvou kolech hráči Billy Boye. Na dně zase Ostrava a Otrokovice. Možná příliš brzy se začíná projevovat předsezónní práce. Zatímco Středočeši výrazně posílili, na Moravě počítali spíše jen odchody. Ale i přes prohru v nedělním utkání s Bohemians je v týmu FBC aspoň trochu radosti, narodila se nová posila!

Když vyráželi mladoboleslavští florbalisté z Otrokovic na cestu domů, hřálo je další výrazné vítězství. A to i přesto, že ještě v polovině poslední třetiny bylo zaděláno na drama. Domácí sice prohrávali 2:3, ale měli výhodu přesilovky. Jenže přišlo malé zaváhání a konec nadějí. Jiří Curney s Tadeášem Chroustem se odvážně pustili do protiútoku a vzali Panterům naději. „Nakonec jsme moc rádi za ty tři body, bylo to pro nás těžké. Myslím si, že dvě třetiny jsme nehráli dobře. Měli jsme tam několik úplně zbytečných vyloučení,“ vyprávěl po zápase muž zápasu Jiří Curney.

Věděl však, že v dalších zápasech takový výkon stačit nemusí. On sám zapsal 2 góly a 3 asistence a nebýt oné drzé střely z levého křídla, která propadla za gólmana Michajloviče, mohlo být vše jinak. „Dneska mi to nějak vyšlo, ale nějak bych z toho nedělal nějaké „haló“, je začátek sezóny. Uvidíme, jak to půjde dál,“ usmíval se mladoboleslavský střelec.
Mladá Boleslav nakonec bojovala ještě s jedním soupeřem, na cestu na Moravu zvolila trasu po D1 a nebyla to zrovna idyla.

To Bohemians vyrazili do Ostravy vlakem a cesta tam i zpět jim trvala o poznání kratší dobu. Na hřišti to byla docela dřina. „Ostrava docela dobře rozehrávala, s tím jsme měli problémy,“ říkal po zápase útočník Jakub Šárka. Klokani ale nakonec na soupeře vyzrát dokázali a litovali, že nedali víc gólů.

„Měli jsme dát rozhodně víc gólů. Celkově s tím máme problém rok co rok. Na tréninku pilujeme střelbu, ale stejně vždycky uděláme ze soupeřova gólmana hvězdu. Ale byl to hezký zápas, hrálo se fair play, muselo se to líbit,“ odjížděl z Ostravy domů spokojeně Šárka.

Domácí FBC je po druhé prohře zatím bez bodu a ztráta Bohemians rozhodně domácí tým bolela. „Bylo to vyrovnané, myslím, že jsme měli víc ze hry, měli jsme vyhrát,“ hořekoval Dan Kašovský. Oproti zápasu na Spartě vyšel Ostravským i úvod. „Dokonce jsme i vedli a nehráli jsme špatně. Jenže jsme dali pár tyček a na konci už to nestihli otočit,“ mrzelo mladou oporu FBC.

Radost tak přišla později. Matador Petr Skácel sice odehrál zápas, ale myšlenkami musel být úplně někde jinde. Hned po utkání upaloval do porodnice a ještě v noci se mu narodil druhý syn! Sponzor mimibazar.cz vsadil na správný tým.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*