Denisa Ferenčíková povede Vítkovice do Superfinále jako kapitánka. Foto: Flickr IFF
3. 10. 2014 Ženský florbal (4) KOMENTÁŘŮ

Švédky jsou prostě ve všem 3x rychlejší, uznala Denisa Ferenčíková

 



Hráčky Vítkovic si dnes vyzkoušely onu pověstnost roli Davida v souboji s Goliášem. Švédským mistryním z Djurgårdenu byly na začátku a v poslední třetině utkání vyrovnanými soupeřkami, přesto odešly poraženy 2:9. Útočnice Denisa Ferenčíková na sebe upozornila krásnou akcí, která předcházela 2. gólu a po zápase hodnotila své první soutěžní utkání v kariéře proti vyslankyním kolébky florbalu.

Druhá branka, to byla skutečná paráda. „V těch situacích, jako je oslabení, se domlouváme na lob, že možná projde. Teď to vyšlo, možná to ale byla spíš náhoda než něco extra zahrané,“ usmála se vítkovická dispečerka, která v utkání řídila druhou formaci.

Co jí ukázalo premiérové střetnutí se švédským týmem? „Neskutečnou rychlost a rozehranost. Úvodní třetina byla ještě od nás solidní, měly jsme šance, ale další část, tam už jsme propadávaly před brankou. Ne nenadarmo se říká, že Švédky jsou snad 3x rychlejší,“ hodnotila.

Její tým pouštěl soupeře do velkého množství dorážek. „Poprvé jsem si proti Švédkám zahrála a musím říct, že jsou lepší a hlavně důraznější v osobních soubojích, hlavně před brankou. A hlavně každou šanci promění v gól,“ všimla si.

Taktika před startem utkání byla jasná. „Ze začátku jsme chtěly hrát vyrovnaný souboj,“ prozradila Ferenčíková. Jenže to brzy vzalo za své… „Po 2. třetině jsme si řekly, že půjdeme do poslední části s tím, že je stav 0:0 a budeme se snažit nedostat žádnou branku. Švédky už pak nehrály s elitní lajnou, takže se to možná zdálo vyrovnané, nicméně jsem ráda, že jsme se vzchopily,“ pochvalovala si alespoň dílčí úspěch.

Už je jasné, že Vítkovice se v semifinále Poháru mistryň utkají s Churem, zřejmě v sobotu večer. Jaký je Ferenčíkové recept na švýcarské šampionky? „Maximální a stoprocentní obrana, Chur je na tom také dobře. Musíme být na 100% koncentrované, dohrávat souboje a hlavně dávat góly. Dnes jsme měly nějakých 5, 6 šancí a neuměly jsme se trefit,“ uzavřela.

Výsledek:
Vítkovice – Djurgården 2:9 (1:3, 0:5, 1:1)
Branky a nahrávky:
10. H. Sládečková (Mahdalová), 51. Ferenčíková (Niemcová) – 2. Sjödin (T. Andersson), 6. Lindström (Mattsson), 15. Lindström (Varli), 21. Varli (Mattsson), 25. Varli (Mattsson), 28. Sjödin (Nilsson), 36. Malin Aanerud (Mari Aanerud), 37. Sjödin (Wyren), 60. Nilsson (Sjödin). Střely na branku: 25:43. Rozhodčí: Güpfert, Zieger (oba Švýc.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 242. Nejlepší hráčky utkání: Hana Sládečková – Mathilda Sjödin.
Vítkovice: Ranochová – Klapitová, Laitinen, Niemcová, Halfarová, Novakovská, Vobořilová, Mandátová – Ratajová, H. Sládečková, Mahdalová – Šponiarová, Ferenčíková, Pastušková – Šupáková, Kociánová, Léblová – Paloncyová. Trenéři: Jiří Velecký, Dušan Dudešek a Jaromír Veselý.
Djurgården: Durling – Gustafsson, Dahlström, T. Andersson, Mertsalmi, Sjöberg, Jansson, Eriksson – Varli, Mattsson, Lindström – Sjödin, Nilsson, Wyren – Jerkesten, Mari Aanerud, Malin Aanerud. Trenéři: Lars Jedheim a Sonny Andersson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*