31. 10. 2014 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Češi vedli 4:2, pak je ale Finové spláchli během sedmi minut

 



Česká reprezentace odešla z prvního zápasu na EFT v Hämeelinně poražena. Nad domácími Finy vedli svěřenci Radima Cepka v 28. minutě 4:2, do konce druhé třetiny však soupeř pěti góly skóre otočil a ve třetí části vedení udržel. Tři góly vstřelil Davidu Rytychovi velezkušený útočník Tero Tiitu.

Na český národní tým vyrukovali v první útočné formaci tři veteráni – Ryckie Hyvärinen (34 let), Tero Tittu (32 let) a Mika Kohonen (37 let). A nejmladší z legendární trojice  v 10. minutě otevřel skóre zápasu. Češi však do konce prvního dějství vyrovnali, když se trefil bek Dalenu Patrik Suchánek.

Druhou třetinu gólově načal opět Tiitu, na jeho branku ale odpověděli Tokoš, Dóža a Ondrušek a Češi byli rázem o dva góly napřed. Stav 4:2 ale vydržel jen minutu, pak totiž vrátil domácí do hry obránce Risto Tollikko a Finům narostli křídla. Za dalších 122 vteřin využil přesilovou hru po asistenci Kohonena Casper Pfitzner, nedlouho po něm pak svůj gól přidal Kari Koskelainen, hattrick dovršil Tiitu a famózní finskou sedmiminutovku zakončil Miko Kailiala brankou na 4:7.

Rozhozený český tým nedokázal snížil ani v přesilovce po faulu Tommiho Ara a po přestávce naopak obdržel další branku od Miky Moilanena. Když se zdálo, že poslední jiskričku naděje vykřesal po přihrávce Patrika Dóži Ondřej Mikeš, vrátil Finům klid hned 12 sekund na to Lauri Kapanen. Poslední slovo v zápase měl sice střelec Linköpingu Matěj Jendrišák, Čechům to ale nebylo už nic platné.

Tým trenéra Cepka si tak z prvního zápasu odnáší porážku 6:9. Čechy sestřelil svým hattrickem Tero Tiitu, návrat na reprezentační úroveň si dvěma přihrávkami okořenil Mika Kohonen. Ten byl přitom ve svých 37 letech o neuvěřitelných 18 let (!!!) starší, než nejmladší z jeho soupeřů, chodovský obránce Martin Pražan.

Česko – Finsko 6:9 (1:1, 3:6, 2:2)
Branky: 16. Suchánek (Veltšmíd), 25. Tokoš, 27. Dóža (Curney), 28. Ondrušek (Tokoš), 46. Mikeš (Dóža), 54. Jendrišák (Tomašík) – 10. Tiitu, 23. Tiitu (Vaananen), 29. Tollikko (Hulmi), 31. Pfitzner (Kohonen), 34. Koskelainen (Kailiala), 35. Tiitu (Kohonen), 36. Kailiala (Koskelainen), 42. Moilanen (Salo), 46. Kapanen (Tollikko). Rozhodčí: Daniel Skoog – Ola Hamberg (oba Švédsko). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 548.

Sestava ČR
Rytych – Suchánek, Veltšmíd, M. Podhráský, Jelínek, Sýkora, Pražan, Deutsch – Zozulák, Tomašík, Sladký – Dóža, Jendrišák, Curney – Ondrušek, Mikeš, Tokoš – Tomáš Chroust, Valeš. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*