Rickie Hyvärinen. Foto: Per Wiklund Rickie Hyvärinen. Foto: Per Wiklund
2. 1. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Šok na Nový rok! Hyvärinen bude hrát za AIK

 



Švédskou florbalovou Superligu zasáhla nečekaná událost. Finský reprezentant a jeden z nejuznávanějších centrů se rozhodl pro odchod ze Storvrety a nově bude hrát za AIK Stockholm.

Stockholmští „Gnaget“ tak získali před druhou polovinou nepříliš dobře rozehrané sezony další velezkušenou posilu. AIK se pohybuje na hraně sestupu a v zimní přestávce už přivedlo obránce Kristoffera Kranberga, který se vrátil na hřiště po pauze dlouhé 3,5 roku.

Hyvärinen se vrací do Stockholmu. Před časem byl hlavní postavou týmu Caperiotäby, které ale po výprodeji hráčů z elitní ligy sestoupilo. Poslední rok a půl hrál za Storvretu v 90 kilometrů vzdálené Uppsale.

Nyní je ale ve švédské metropoli zpět. „Rozhodl jsem se opravdu na Nový rok,“ přiznal Hyvärinen v rozhovoru pro server innebandymagazinet.se. „Důvody odchodu jsou docela složité, ale vlastně jednoduché. Storvreta byla fantastická kapitola, nemohu říci noc proti, byli tam skvělí lidé, nebyl žádný konflikt. Ale byly tam i jiné faktory a tak nějak jsem cítil, že nejlepší bude jít zase dál,“ říká dvojnásobný finský mistr světa.

Své v tom prý hrála jeho pozice v sestavě. „Rickie nebyl spokojený s rolí, kterou měl v našem týmu. Z nějakého důvodu nehrál u nás ten nejlepší florbal a já mu nemohl nabídnout místo v prvních 2 pětkách. Možná ani neměl takovou důvěru ve mě jako trenéra, kdo ví. Ale to je jen subjektivní názor,“ podotýká k odchodu hráče se zvučným jménem trenér Stefan Forsman.

Sám moc dobře ví, že letos asi bude spíš pomáhat se záchranou, AIK totiž na play off ztrácí propastných 10 bodů. „Když se na to podíváte, zjistíte, že tým má prvotřídní obranu, ale dává málo gólů. Takže mým úkolem bude pomoci týmu začít dávat góly. Ale myslím, že v AIK je obrovský potenciál,“ uvažuje Hyvärinen.

Jeho první zápas v novém dresu bude speciální. Nastoupí už v neděli v plné göteborské hale Scandinavium v rámci doprovodného programu turnaje Gothia Innebandy Cup proti domácímu Pixbu.


Autor: Tomáš Rambousek, innebandymagazinet.se, Foto: Per Wiklund



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.