28. 3. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Neexistuje lepší místo pro florbal, řekl Kohonen. A prodloužil ve Storvretě

 



Nejlepší florbalista světa se rozhodl o další rok prodloužit angažmá v týmu švédského mistra Storvreta IBK. V uppsalské hale Fyrishov načne v září už svou 8. sezonu. Fin Mika Kohonen zatím odmítl návrat do rodné země a potěšil fanoušky týmu z Uppsaly.

Každým rokem se spekuluje o tom, kdy se florbalový fenomén vrátí do rodného Finska. Podle některých pramenů bylo zřejmé, že letošní ročník bude pro Kohonena ve švédské superlize posledním.
„Storvreta IBK a Uppsala jsou mým druhým domovem. Ale narodil jsem se ve Finsku a chci zemřít ve Finsku,“ nechal se slyšet nejlepší hráč světa.

V průběhu play off ale 34letý Fin oznámil fanouškům týmu z Uppsaly, že s ním mohou počítat i příští rok. „Já i má rodina si opravdu užíváme přízně, které se nám v Uppsale dostává. Neexistuje lepší místo pro florbal. Vždycky jsem říkal, že chci hrát tak dlouho, jak mi to tělo dovolí, a chci hrát v tom nejlepším týmu. Storvreta IBK každoročně usiluje o mistrovský titul a ve Švédsku jsou na florbal největší návštěvy. Hrát před tak skvělým publikem je prostě výzva,“ dodává Mika Kohonen.

Ví, o čem mluví. Na Storvretu chodilo v průměru v základní části přes 1500 diváků a poté, co Fin oznámil prodloužení kontraktu, byl dvoutisícový Fyrishov ve čtvrtfinále s Linköpingem opět vyprodaný.

Kohonenovi možná v jeho rozhodnutí pomohla i nová smlouva pro tradičního parťáka Hannese Öhmana, který se se Storvretou dohodl na pokračování angažmá před měsícem. „Mika je nejlepší hráč světa a to, že ho máme v týmu, je hlavní důvod, proč jsme byli v posledních letech tak úspěšní. Jsme samozřejmě velmi potěšeni, že se rozhodl zůstat,“ říká sportovní šéf klubu Alf Berggren.

Dohoda mezi Kohonenem a Storvretou byla uzavřena pro sezonu 2012/2013. „Nechci slibovat víc, chci, aby mé ano vždy platilo. Ale nikde není psáno, že se za rok nedohodneme na dalším pokračování,“ podotýká Mika Kohonen.

Kluby Miky Kohonena:
1995–2000 Happee Jyväskylä (Finsko)
2000–2004 Balrog IK (Švédsko)
2004–2005 Happee Jyväskylä (Finsko)
2005–???? Storvreta IBK (Švédsko)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*