Veronika Rybičková je jednou z těch, které mění ELITE za Bohemians. Foto: benjiissnp.rajce.idnes.cz
25. 1. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

ELITE zabralo a po výhře v Jičíně a porážce Ostravy ztrácí na play off 2 body

 



Bitva o play off se notně dramatizuje a konec základní části slibuje nejnapínavější finále za poslední roky. Ve hře o klíčovou 8. pozici už totiž není jen pražské ELITE a FBC Ostrava, které aktuálně dělí jen 2 body, ale s obavami musejí sledovat vývoj za sebou také Olomouc a Liberec, které mají před Pražankami náskok 4 bodů. Navíc ELITE v příštím mimořádně zajímavém kole přivítá právě Crazy girls.

Ty prohrály 7 z posledních 9 zápasů a značně si komplikují život. Liberecký celek jen s nostalgií vzpomíná na doby, kdy byl jeho tým postrachem soutěže, tentokrát dostal doma od Chodova 13 branek. Při chuti byla zejména Tereza Urbánková, která jich nastřílela 5, přidala asistenci a se 47 body se vyrovnala spoluhráčce Janě Vojáčkové v čele pořadí produktivity.

V domácím dresu jí sekundovala Michaela Mlejnková (2+2), v divokém zápase padlo za posledních 6 minut 6 gólů! „Zápas podle výsledku. Bez obrany, pouze s hrou směrem dopředu,“ komentovala duel trenérka Liberce Lenka Bartošová, kterou jako bývalou členku zadních řad výkon asi moc nepotěšil.

A ještě méně fakt, že se na její tým dotáhla 7. Olomouc. Ta udolala Ostravu v prodloužení (6:5) a vylepšila náskok před ní na 2 body. FBS přitom před poslední částí prohrávalo 2:4, ale velký den měla Adéla Pantělejevová. Kapitánka juniorské reprezentace pomohla 2 trefami k obratu na 5:4 a v prodloužení pak v přesilovce vstřelila vítězný gól.

Početní výhoda přitom byla dvojnásobná poté, se kouč Ostravanek Jakub Robenek vyjádřil k vyloučení Radany Kahánkové tak jadrně, že dostal ČK2. Trest přišel vzápětí. „Florbalovosti tento vyrovnaný zápas moc nepobral, ale bojovnost a nasazení ho povýšily. Díky holkám za krásný zážitek a dárek na cestu na sever,“ uvedl olomoucký lodivod Pavel Hausner, jehož příští týden čeká stáž v Pixbu.

A ze Švédska bude sledovat, jak se vyvíjí situace za jeho týmem. ELITE už je mu totiž po nečekaně hladké výhře v Jičíně 7:0 na dostřel. A to přitom za nováčka opět nastoupil bývalý „zelenobílý“ útok, na straně Pražanek naopak kvůli nemoci chyběla celá první pětka! Tíhu zodpovědnosti na sebe vzala obránkyně Karla Kalecká, která 2 góly dala a na 1 přihrála. „Holky odehrály výborný zápas. Také jsme měli v hledišti obrovskou podporu, která byla slyšet mnohem víc než fanoušci domácích, a která nás hnala dopředu,“ děkoval kouč Stanislav Richter.

Tatran se s mnohočetnou marodkou vyrovnal daleko hůř než jeho tým a musel si zápas s Bohemians, původně plánovaný na dnešní odpoledne, přeložit na 20. února.

V čele tabulky se nic nemění: Herbadent stále vede o 3 body před Vítkovicemi. Pražský celek zvládl duel na hřišti nevyzpytatelných Židenic a stejně jako v semifinále poháru je porazil rozdílem 5 gólů (tentokrát 8:3). Na polovině branek vítězek se podílela slovenská útočnice Lucia Košturiaková (1+3). Druhý účastník úterního finále poháru, vítězné Vítkovice, šetřil Vinohrady a porazil je „jen“ 7:2. Hattrickem a asistencí se blýskla Hana Sládečková.

Ovšem jinak to žádná sláva nebyla. „Na dnešní zápas se z naší strany hodí rčení o tom, že těžká bývají rána opilcova… Duchem přítomni jsme zde byli jen některé časové úseky, o to více musíme poděkovat našim trpělivým příznivcům za povzbuzování celých 60 minut. Holky si z jejich výkonu do jista pro příště vezmou ponaučení a budou podávat také tak výborné výkony,“ pronesl s nadhledem kouč Vítkovic Jiří Velecký.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*