Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý
15. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice dělí jedno vítězství od záchrany, mečbol jim vystřílel Krajcigr

 



Pardubice zvládly oba dva duely 1. kola play down na hřišti soupeře a z pražských Vinohrad si odvážejí dvě vítězství. Domácí ale kladli velký odpor a v nedělním střetnutí dokonce vedli 3:1. Pardubičtí však měli na své straně Radka Krajcigra. Ten sestřelil soupeře pěti góly a Východočeši budou v úterním pátém střetnutí usilovat o ukončení série. Mezi Otrokovice a Libercem je stav nerozhodný.

Před začátkem série byla pozornost upřena na Martina Zozuláka, reprezentanta a klíčovou osobnost pardubického klubu. Ve vinohradské sokolovně se však prosazovali jiní a Zozulák trochu ustoupil do pozadí. V sobotním duelu nastřádal hattrick jeho parťák z útoku Ivo Teichman a ačkoliv domácí nepříjemně dotahovali, Pardubice byly o chlup lepší.

Slušně zaplněná hala v Riegrových sadech sledovala napínavý duel i v neděli. Vinohradští si vytvořili v úvodní části dvoubrankové vedení, o které však záhy přišli. Fantomem hostujícího celku byl Radek Krajcigr. V prostřední dvacetiminutovce zkompletoval hattrick a ve třetí třetině zasadil domácím rozhodující údery. V 56. minutě zvyšoval na 7:5 pro hosty.

S domácími už to nevypadlo dobře, přesto se ještě svěřenci Jana Pazdery snažili o zvrat a čtyři minuty před koncem zkusili hru v šesti. Ta přinesla ovoce, potřetí v utkání se prosadil Bína. Jenže Pardubice odpověděly osmým gólem. 11 sekund před koncem ještě stačil snížit Renčín, na víc už však nebyl čas. Vinohrady tak budou v úterý na východě Čech odvracet první mečbol svého soupeře.

Ve druhé sérii platí vyrovnaný stav. Liberec nejprve v sobotu zvítězil v prodloužení, Otrokovice však svému soupeři porážku oplatily a v neděli si připsaly těsnou výhru 5:4. O vyrovnanosti série svědčí fakt, že kromě dnešního duelu musely všechny předchozí střetnutí rozhodnout prodloužení či nájezdy.

Sobotní výsledky:

VINOHRADY – PARDUBICE 6:7
OTROKOVICE – LIBEREC 5:6 po prodl.

Nedělní výsledky:

VINOHRADY – PARDUBICE 7:8 (stav série: 1:3)
OTROKOVICE – LIBEREC 5:4 (stav série: 2:2)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*