Liberecká radost. Foto: flickr FBC Liberec Liberecká radost. Foto: flickr FBC Liberec
4. 4. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Liberec žije! S Nesměrákem na hřišti udolal Vinohrady 4:2

 



Vinohradští ani napotřetí v letošním play down neuspěli na domácí půdě. Důležité vítězství v Riegrových sadech vybojoval Liberec, který tak zkorigoval stav série na 1:2. Hostům pomohl k výhře i hrající trenér Lukáš Nesměrák.

Ačkoliv měli domácí dobrý vstup do utkání, ještě do první přestávky prohrávali. Skóre otevřel po dobře sehrané standardní situaci kapitán Vinohrad Jan Svoboda. Jenže Liberec pak přepnul na vyšší rychlostní stupeň a dvěma góly otočil vývoj střetnutí. Nejprve vyrovnal Martin Blažek. Tentýž hráč o tři minuty později vystřelil na vinohradskou branku a Pavel Hůza doklepl balonek za brankovou čáru.

Domácí nebyli ve své kůži. Toho Liberečtí, kterým za stavu 0:2 na zápasy teklo do bot, využili. Ve 23. minutě se prosadil Jiří Strobach a hosté odskočili o dvě branky.

Utkání nenabídlo divákovi moc pohledného florbalu. K vidění bylo mnoho ostrých střetů, které se rozhodčí nebáli trestat dvěma minutami. A v závěru druhé části dokonce udělili Vážnému pětiminutový trest. Ten totiž sestřelil k zemi domácího Nigrina. Jenže Vinohradští dlouhou početní převahu nevyužili, v utkání dokonce nevstřelili gól v žádné ze čtyř přesilovek, což se nakonec ukázalo jako klíčové.

Deset minut před koncem ještě stihl snížit Milan Bína, domácí zkoušeli hru v šesti, svého soupeře zatlačili, ale Liberečtí už těsný náskok uhájili. A v závěru ještě přidali čtvrtý gól do opuštěné branky. V sérii tak Liberec snížil na 1:2 a zítra bude usilovat o srovnání.

Výsledek 3. zápasů 2. kola play down:

VINOHRADY – LIBEREC 2:4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Tim napsal:

    Můžu se optat? Kdo včera byl na Vinohradech a viděl co se stalo v poslední třetině? Kdy jsem četl na online přenosu. Že se prali diváci s hlavním pořadatelem? Koukal jsem na video a tam nic vidět nebylo. Díky

Napsat komentář

*