Lukáš Veltšmíd Lukáš Veltšmíd
10. 4. 2015 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Loučící se Veltšmíd: S Tatranem to bylo předčasné finále

 



Lukáš Veltšmíd se chtěl s českou extraligou rozloučit ziskem třetího titulu v řadě. Po semifinálovém vyřazení od Tatranu se však tento sen rozplynul. Jemu i jeho spoluhráčům. A právě s nimi se teď musí vítkovický hráč s číslem 64 rozloučit, po sezoně ho totiž čeká přesun do švýcarského Malans. O budoucnost vítkovického florbalu ale strach rozhodně nemá.

Přesto lituje, že Vítkovice letos nedosáhly výš. Poprvé v historii se nezúčastní Superfinále. „Kádr jsme určitě měli na víc než na bronz. Ale bohužel, v zápasech jsme udělali hloupé chyby a můžeme si za to sami,“ říká Veltšmíd na rovinu.

A také přiznal, že Střešovičtí byli na sérii výborně přichystáni. „Tatran hrál dobře. Na naši osobku se připravili. Ale jsem rád, že jsme hráli s nimi, protože hlavně pro mladé hráče je taková série víc než jedno Superfinále. Vlastně se to dá brát jako takové předčasné finále,“ vyzdvihuje úroveň semifinálových bitev.

Vítkovický útočník v příští sezoně zkusí štěstí v zahraničí. O vítkovický florbal se však nebojí. „Strach nemám. Vítkovice už teď mají ve svých řadách další talenty a hledají je i v jiných klubech. Určitě mají v hledáčku nějaké hráče,“ je si jistý, že úspěšná budoucnost ostravského klubu je zajištěna.

Vzápětí rovněž pochválil stávající kádr a především mladé hráče, kteří v týmu působili prvním rokem. „Ale i kdyby Vítkovice hrály s tímto kádrem, který tu teď je, tak mladí hráči nabrali zkušenosti a klobouk dolu před Pešatem či Delongem, co předvedli,“ chválí talentované mladíky z vítkovického celku.

Teď Veltšmída čeká mezinárodní přestup do švýcarského Malans. Tady si zahraje nejvyšší švýcarskou ligu. Aligátoři na tom vůbec nejsou špatně a bojují s Könizem o postup do finále. „Samozřejmě jim budu držet palce, protože vidina Poháru mistrů je lákavá,“ dodává s úsměvem.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Gargamel napsal:

    Je vidět, že spoustě hráčů se ten nápad s jedním finále moc nezamlouvá…… A aby taky jo, když je to sportovně nesmysl

  • Taťka Šmoula napsal:

    Už se to tady probírá několik sezon, ale já jsem pro jedno finále. Ať týmy ukáží jak se umí připravit na jedno nejdůležitější utkání roku. Tam se ukáže všechno!

    • Tomáš napsal:

      Napište tento argument na diskuzi v severní americe fanouškům NHL nebo NBA. Jsem docela zvědavý co vám na to řeknou. Prostě serie na 4 vítězné zápasy je nejspravedlivější, protože vyhraje opravdu ten lepší. A navic ta paráda když se poštěstí 7 rozhodující zápas

    • Jirka Bareš napsal:

      Takové jedno utkání ale nastane i v sérii na 4 vítězné(když jeden tým má už 3 výhry-pro tým který prohrává může být v tu chvíli takových zápasů o všechno i víc, nebo samozřejmě v případném sedmém duelu), akorát když je to na jeden tak ty týmy přijdou třeba i o šest hodně kvalitních zápasů, stejně tak diváci(někteří, díky tomu že se to hraje na předem určeném místě, tedy možná úplně mimo sídlo klubu který se tam dostane, i o ten jeden jediný). Na ten jediný zápas přijde hodně lidí, může to být i drama a zábava, to je všechno hezké, ale série je série a dle mého názoru je to více spravedlivé, více zábavy, více možností pro fanouška konkrétního klubu vidět to na vlastní oči, to mi nikdo nevymluví:-)

  • Jindra napsal:

    Podle mě to předčasné finále nebylo. Boleslav s Tatranem si postup zasloužili, finále těchto 2 týmů je spravedlivé a hra v semifinále TvsV mě celkem zklamala. Úroveň oproti finálovým bitvám těchto 2 týmů z let minulých hra neměla.

Napsat komentář

*