Nikola Mrázková (č. 66) i Tímea Patakyová (č. 12) si už za svůj nový tým zahráli na turnaji Hummel Cup. Foto: Daniel Kubát. Nikola Mrázková (č. 66) i Tímea Patakyová (č. 12) si už za svůj nový tým zahráli na turnaji Hummel Cup. Foto: Daniel Kubát.
5. 7. 2015 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Elite nadále posiluje. Z Chodova přichází mladá Nikola Mrázková

 



Pražskému ELITE se uplynulý extraligový ročník nevydařil podle představ, a tak se snaží posílit svůj kádr. Jeho obranu vyztuží 18letá Nikola Mrázková, která přichází z mistrovského Chodova.

Mrázková ve zlaté sezoně nastoupila za chodovské lvice k 16 zápasům základní části, ale v play-off už si nezahrála. V méně nabitém kádru ELITE by měla mít své místo jisté. „Hledala jsem novou motivaci, aby mě florbal opět bavil. Moc jsem necítila šanci se v nynějším kádru Chodova prosadit. A navíc budu letos v maturitním ročníku,“ popisuje.

Ačkoliv se ELITE před minulou sezonou netajilo ambicemi zabojovat o postup do semifinále, realita byla nakonec jiná. Hráčkám kolem zkušené kapitánky Terezy Chvátalové nakonec o 2 body utekla účast v play-off a extraligovou příslušnost musely zachraňovat až v náročné sérii s Vinohrady.

Mladá obránkyně, která se zúčastnila i soustředění juniorské reprezentace, však výměnu boje o titul za boj o udržení nepociťuje nijak negativně. A svému novému týmu věří. „Určitě si nemyslím, že ELITE bude hrát o záchranu. Věřím, že do play-off půjdeme,“ říká odhodlaně bývalá kapitánka chodovských juniorek.

Do kádru jednoho ze šesti pražských účastníků extraligy žen tak přichází další velmi nadějná hráčka. V A-týmu ELITE působí odchovanci Veronika Zittová, Tereza Syslová nebo Daniela Frantíková. Už dříve navíc klub přestavil jako svou první letošní posilu 18letou slovenskou reprezentantku Timeu Patakyovou, dlouhodobě žijící v Česku.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*