9. 11. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

SSL: Svensson hatrickem a gólem v prodloužení porazil Pixbo

 



V jediném utkání čtvrtečního programu švédské Superligy porazil v derby v předehrávce 11. ligového kola Warberg Pixbo Wallenstam 7:6 v prodloužení a největší podíl na jeho vítězství měl Magnus Svensson, autor hatricku a rozhodující branky v nastaveném čase. Kromě Svenssona se za domácí dvakrát trefila také finská hvěza týmu Tero Tiitu. Warberg nejprve dokázal otočit ze stavu 1:3 na 5:3, aby v závěru pouhé čtyři sekundy před koncem základní hrací doby inkasoval vyrovnávací gól od Daniela Calebssona. V nastaveném čase ale přece jen rozhodl o druhém bodu pro domácí po přihrávce Emanuelssona Svensson.

„Před zápasem bychom byli asi se dvěma body spokojeni. Je ale smůla inkasovat takhle v závěru vyrovnávací gól,“ přiznal v rozhovoru pro Innebandymagazinet.se Svensson.

Přes rostoucí formu Svensson ale nevěří, že má šanci dostat se do švédského výběru pro nadcházející světový šampionát. Kouč národního týmu Jan-Erik Vaara oznámí nominaci do Švýcarska už o tomto víkendu.

„Myslím, že moje šance jsou velmi malé. V posledních nominacích jsem chyběl, takže, abych pravdu řekl, jsem svůj boj už vzdal,“ dodává Svensson.

Díky vítězství nad lídrem tabulky se posunul Warberg v ligovém pořadí na čtvrtou příčku, Pixbo samozřejmě nadále vede a má dvoubodový náskok na Linkӧping. V neděli čeká na Warberg další těžký soupeř, třetí Granlo. Pixbo jede do Stockholmu, kde ho vyzve Tyresӧ Trollbӓcken. Spolu s těmito zápasy se hrají další tři duely. Karlstad hostí Caperio, Dalen Falun a Mullsjӧ Linkӧping. Již v sobotu je ale kolo předehráváno zápasem mezi Storvretou a Helsingborgem.

Švédsko, SSL – 11. kolo

Warberg – Pixbo 7:6 v prodl. (2:3, 3:0, 1:3 – 1:0)
Branky: 1., 25., 62. Svensson, 23., 39. Tiitu, 16. Karlander – 2., 60. Brӓnnberg, 4. Nilsson, 6. Östholm, 45. Julkunen, 58. Calebsson. Diváci: 1726.

 


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*