Kryštof Hartman. Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha Kryštof Hartman a jeho spoluhráči oslavují vítězství. Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha
7. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Hartman sestřelil Litvínov a Sparta předskočila Ostravu

 



Sparta zvládla zápas s posledním Litvínovem a připsala si důležité vítězství. K tomu jí hattrickem a jednou asistencí navrch dopomohl útočník Kryštof Hartman. Sparťané se tak minimálně do zítřka posunuli na sedmé místo.

Nováček superligy ovšem nedal domácím nic zadarmo. V 11. minutě sice poslal Spartu do vedení Jaroš, Bivoj pak ovšem vývoj utkání během necelé minuty otočil ve svůj prospěch.

Ještě do přestávky ale zaúřadovali Hartman a Časar a Sparta šla do kabin s jednogólovým náskokem. V prostředním dějství 202 diváků na Podvinném mlýně vidělo jen jeden gól. Padl z hole Svatoše a Sparta se mohla těšit z dvougólového trháku.

Úvod třetí dvacetiminutovky vyšel sparťanům na výbornou. V rozmezí 25 vteřin zasadili hostům dva zásahy a zdálo se být rozhodnuto. Když pak navíc Svatoš zužitkoval přesilovku 4 na 3, o sparťanském vítězství už asi nikdo nepochyboval.

Jenže Litvínovští se vzepjali, v závěru nasázeli do sparťanské sítě čtyři góly a duel ještě stihli alespoň trochu zdramatizovat. Sparta může děkovat, že už má v plné síle kanonýra Hartmana. Ten totiž na litvínovskou stíhací jízdu reagoval dvěma trefami a definitivně rozhodl o osudu zápasu.

Předehrávka 16. kola Tipsport superligy:

Sparta Praha – SK Bivoj Litvínov 9:6 (3:2, 1:0, 5:4)
Branky: 11. Jaroš (Hartman), 17. Hartman (Zouzal), 20. Časar (Pruner), 33. Svatoš (Časar), 42. Rodina, 42. Vrána (Rebro), 45. Svatoš (Vrána), 55. Hartman (Zouzal), 59. Hartman (Jaroš) – 14. Černý (Hertl), 15. Plomer (Hocelík), 50. Hulič (Horák), 56. Hulič (Skalitz), 56. Hertl (Hocelík), 60. Hocelík (Hertl). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 202.

Hvězdy zápasu:
*** Kryštof Hartman
** Ondřej Svatoš
* Ondřej Hertl


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*