Tomáš Erben prozradil, že plánuje florbalový návrat. Foto: FBC Liberec
12. 2. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Pozvánka Tomáše Erbena: Šlágr skončí remízou, Olomouc porazí Jičín

 



Tomáš Erben je zakladatelem a ústřední dlouholetou ústřední postavou FBC Liberec. Kromě prezidentování pod Ještědem působil také u reprezentace žen a byť je aktuálně tak trochu ve florbalovém ústraní, stále patří k velkým odborníkům, jejichž názor má váhu. Erben, který prozradil, že plánuje návrat, tipuje, že Chodov s Vítkovicemi si zahrají prodloužení, body prý získá také Olomouc.

Jako „otce“ libereckého florbalu Vás zná v podstatě celá florbalová komunita. Již ale nejste prezidentem Liberce. Co dnes dělá Tomáš Erben?
„Vlastně doháním to, co jsem téměř dvě desetiletí nestíhal v době, kdy jsem žil s libereckým florbalem. Takže vlastně ‚na stará kolena‘ podnikám a buduji svou společnost.

Nemůžu se nezeptat na výsledky Crazy girls. Svěřenkyně Lenky Bartošové neprožívají právě úspěšné období a po letech vypadly z elitní pětice. Je příčinou určitá hráčská vyčerpanost regionu?
„Nemyslím si, že na to, jak musí Lenka skládat každý rok tým, jak mladé neznámé hráčky vytahuje mezi florbalovou špičku, je umístění a hra Liberce tak špatná. Větší problém vidím v přístupu mnoha hráček, které si chodí na hřiště spíš tak trochu ‚plácnout‘. V době zlaté éry Crazy girls holky kromě práce a školy prakticky neznaly nic jiného, ale na to je potřeba dát 15-20 kvalitních hráček, které budou pro tým umírat nejen na hřišti. I dnes je v týmu pár opravdu skvělých hráček, ale málo na absolutní špičku ligy.“

Před dvěma lety jste Lence Bartošové krátce pomáhal. Nic takového nyní v plánu není?
„Máme s Barynou pořád pohodový vztah, nicméně nyní má svého asistenta a já jsem opravdu velmi časově vytížený. I když musím říct, že mi koučing na zápasech chybí. Plánuji návrat, protože moje srdce stále bije pro FBC Liberec, ale ještě nenastala správná doba.“

Páteční program nejvyšší ženské soutěže

TEMPISH FBS Olomouc – FBK Jičín
18.00, SH Čajkaréna Olomouc
„Předpokládám vyrovnaný zápas s lepším koncem pro domácí.“

FBC ČPP BONUSIA Ostrava – Herbadent Praha 11 SJM
18.00, ČPP Aréna Ostrava
„Domácí se budou snažit Herbadent zaskočit, ale florbalová kvalita je na straně pražského týmu, který získá s přehledem 3 body“

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC Vítkovice Oxdog
19.30, SH Jižní Město
„Šlágr kola by mohl přinést kvalitní florbalovou podívanou s dramatickou koncovkou. Kamarád Michal Bauer promine, ale vsadil bych si na kříž.“ (usmívá se)

ELITE Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady
19.30, SH Děkanka
„Tým ELITE hraje letos solidní florbal. Myslím si, že v tomto zápase nezaváhá.“

Crazy girls FBC Liberec – Sokol Brno Židenice Florbal.com
20.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
„Jako patriot věřím ve výhru našeho týmu, nicméně Židenice umí ‚kousat‘, takže to bude těsně. Ovšem pokud nastoupí oblíbený tahoun Kosák, tedy Markéta Kosová, bude tím rozdílovým prvkem.“ (usmívá se)

Tatran Omlux Střešovice – FbŠ „pipni.cz“ Bohemians
20.15, SH Tatran Střešovice
„Bohemka letos není úplně ve své kůži, ale s Tatranem by to mělo být v pohodě.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*